Columns

Underdog

against modern footballJe wist altijd al dat het zo was, grootheidswaanzin was je vreemd. Je wist je gesteund door jouw publiek, stelde geen vragen, had geen oordeel. Ook al speelde je nog zo slecht, ook al bleek het weer een verloren seizoen, jouw supporters bleven altijd komen. Je was natuurlijk geregeld de mindere, soms ineens weer favoriet, maar doorgroeien deed je maar niet. Een club met kansen, mogelijkheden en een prachtige aanhang heeft een gouden toekomst!

Je wist altijd al dat wij zo dachten, eigenlijk denk je het zelf ook. Jij weet als geen ander hoe het is underdog te zijn. Het kan ook altijd beter denk je; of het nu in de biercompetitie is, of live in de eredivisie. We hebben overal mooie jaren gehad en er zullen ook vast weer mooie jaren komen, maar jij weet ook dat daar nu nog veel voor moet gebeuren, structureel zit het namelijk goed mis bij jou!

Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan de prijzen, die zijn te hoog; veel te hoog. Wij denken aan het uitvak met dramatisch uitzicht, slecht sanitair en ranzige koffie, niet echt gastvrij, denken wij! De eigen supporters zitten op stoffige stoeltjes, met dito koffie te kijken naar een karikatuur van een wedstrijd. Keer op keer komen wij weer, maar wat krijgen wij ervoor terug? Een schouderklopje? Een gratis pilsje? Een beetje bloed, zweet of,… Niets van dit alles.

Wij denken aan kleine dingen, jij dacht vaak (te) groot. De crisis heeft ons gered; je besloot geen gekke investeringen meer te gaan doen in stadion of spelers. Je denkt financieel over het algemeen goed na, maar er is meer in de wereld die voetbal heet. Marketing, Supporterszaken, Binding, Gastvrijheid, Business, toekomstvisie en vooral de jeugd!

Supporters zijn de underdog, waar ook in Nederland. Toch vreemd voor volkssport nummer 1!

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %