Columns

Underdog

against modern footballJe wist altijd al dat het zo was, grootheidswaanzin was je vreemd. Je wist je gesteund door jouw publiek, stelde geen vragen, had geen oordeel. Ook al speelde je nog zo slecht, ook al bleek het weer een verloren seizoen, jouw supporters bleven altijd komen. Je was natuurlijk geregeld de mindere, soms ineens weer favoriet, maar doorgroeien deed je maar niet. Een club met kansen, mogelijkheden en een prachtige aanhang heeft een gouden toekomst!

Je wist altijd al dat wij zo dachten, eigenlijk denk je het zelf ook. Jij weet als geen ander hoe het is underdog te zijn. Het kan ook altijd beter denk je; of het nu in de biercompetitie is, of live in de eredivisie. We hebben overal mooie jaren gehad en er zullen ook vast weer mooie jaren komen, maar jij weet ook dat daar nu nog veel voor moet gebeuren, structureel zit het namelijk goed mis bij jou!

Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan de prijzen, die zijn te hoog; veel te hoog. Wij denken aan het uitvak met dramatisch uitzicht, slecht sanitair en ranzige koffie, niet echt gastvrij, denken wij! De eigen supporters zitten op stoffige stoeltjes, met dito koffie te kijken naar een karikatuur van een wedstrijd. Keer op keer komen wij weer, maar wat krijgen wij ervoor terug? Een schouderklopje? Een gratis pilsje? Een beetje bloed, zweet of,… Niets van dit alles.

Wij denken aan kleine dingen, jij dacht vaak (te) groot. De crisis heeft ons gered; je besloot geen gekke investeringen meer te gaan doen in stadion of spelers. Je denkt financieel over het algemeen goed na, maar er is meer in de wereld die voetbal heet. Marketing, Supporterszaken, Binding, Gastvrijheid, Business, toekomstvisie en vooral de jeugd!

Supporters zijn de underdog, waar ook in Nederland. Toch vreemd voor volkssport nummer 1!

 

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Kettelarij
Over de schrijver

Is al jaren verliefd op De Vijverberg in Doetinchem, was één van de redactieleden van Fanzine Ultra en is standaard tégen, in de meest positieve zin van het woord! Zijn liefde voor de Superboeren is groot, maar Geert-Jan bezoekt ook regelmatig andere wedstrijden in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje en België, en heeft nog een flink verlanglijstje over. Geert-Jan hoopt, misschien tegen beter weten in, op een ommekeer, niet alleen in Doetinchem, maar bij alle clubs in het betaald voetbal! Meer inspraak van supporters, afschaffing van combiregelingen en ook afschaffing van de betutteling en politieke inmenging bij Neerlands grootste sport. Voetbal moet weer worden waar het voor bedoeld is; een publiekssport op echt gras!
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Het dilemma van Wimbledon. Club van supporters of toch de investeerders?

  Against Modern FootballAjax Champions League

  Ajax komt eraan, Londen is in paniek!

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Stop de repressie: protestactie oktober