Voetbalsupporters

Ultras PEC Zwolle vechten buscombi met succes aan: ‘Meteen bingo’

Ultragroep FEU Zwolle, waar onlangs nog een uitgebreid stuk over verscheen op onze website, heeft met succes een onterechte verplichte buscombi ’teruggedraaid’. Zwolle speelde 22 oktober 2023 uit bij Excelsior in Rotterdam. Samen met CAPO Rechtshulp heeft de groep fanatieke supporters openheid gevraagd bij de autoriteiten uit Rotterdam. En wat bleek? Er waren helemaal geen documenten om een verplichte buscombi te verantwoorden!

Dat FEU Zwolle gelijk heeft gekregen lijkt niet enorm veel invloed te hebben, want de wedstrijd is natuurlijk al afgewerkt. Toch zegt de ultragroep dit ook te doen met een andere reden. “Dit is de eerste keer dat we dit doen, en het is meteen bingo. Het doel van dit bericht is dan ook voornamelijk het onmogelijk maken van ‘achterkamertjespolitiek’. Maar ook het scheppen van een precedent, waarmee hopelijk willekeurige beperkingen voor andere wedstrijden, in de toekomst, voorkomen kunnen worden.”

Bekijk hier het statement van FEU Zwolle over de uitwedstrijd op Woudestein.

Verhaal van FEU Zwolle
Onlangs heeft de Zwolse ultragroep bij In de Hekken uit de doeken gedaan wat er allemaal steekt tussen hen en het Zwolse bestuur. FEU heeft geen groepsdoeken meer langs de hekken hangen, geen trommel meer op het vak én geen sfeeracties. De sfeerartikelen zitten allemaal achter slot en grendel. PEC heeft besloten om de sloten van het opslaghok van FEU te vernieuwen, waardoor niemand van de groep er meer in kan. Lees hier het hele verhaal met de Zwolse ultras!

Estéban den Toom
Student journalistiek aan Windesheim in Zwolle. Gaat naar zowel uit- als thuiswedstrijden van de lokale PeeEeCee. Gek van stadions, supporters en voetbalcultuur.

Reageren is niet mogelijk.

0 %