Afgelopen weekend speelde Dynamo Kiev een uitwedstrijd, 350 kilometer verderop, tegen Vorskla Poltava. Op zich niets spannends, totdat je beseft dat er momenteel in Oekraïne een pak sneeuw tot je knieën ligt en het 5 graden vriest. Enkele honderden fans van de club uit Kiev reisden hun club onder winterse omstandigheden achterna en bij sommige mensen liep de reistijd zelfs tot 8 uur op. En dat allemaal terwijl het niet zeker was of de wedstrijd door zou gaan, of afgelast zou worden.

Toen de fans in Poltava aankwamen, bleek de wedstrijd toch doorgang te vinden, al was er een ‘klein’ probleem: Het uitvak voor de Dynamo Kiev fans was bedolven onder een flink pak sneeuw. Voor de jongens van Dynamo geen probleem: Met sneeuwschuivers en kameraadschap maakten zij eventjes dat uitvak sneeuwvrij, zodat andere collega fans niet tot hun knieën in de sneeuw hoefden te staan. Een legendarische ‘away day‘ dunkt ons, waarvan de Ultras Dynamo een mooi fotoverslag maakten. De foto’s zijn afkomstig van hun site en meer foto’s kun je ook op hun site vinden.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.