In de fotoreportages

Ultra’s Dynamo Kiev maken hun eigen uitvak sneeuwvrij

Het uitvak met Dynamo Kiev fans. Foto afkomstig van http://wbc.kiev.ua/
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Afgelopen weekend speelde Dynamo Kiev een uitwedstrijd, 350 kilometer verderop, tegen Vorskla Poltava. Op zich niets spannends, totdat je beseft dat er momenteel in Oekraïne een pak sneeuw tot je knieën ligt en het 5 graden vriest. Enkele honderden fans van de club uit Kiev reisden hun club onder winterse omstandigheden achterna en bij sommige mensen liep de reistijd zelfs tot 8 uur op. En dat allemaal terwijl het niet zeker was of de wedstrijd door zou gaan, of afgelast zou worden.

Toen de fans in Poltava aankwamen, bleek de wedstrijd toch doorgang te vinden, al was er een ‘klein’ probleem: Het uitvak voor de Dynamo Kiev fans was bedolven onder een flink pak sneeuw. Voor de jongens van Dynamo geen probleem: Met sneeuwschuivers en kameraadschap maakten zij eventjes dat uitvak sneeuwvrij, zodat andere collega fans niet tot hun knieën in de sneeuw hoefden te staan. Een legendarische ‘away day‘ dunkt ons, waarvan de Ultras Dynamo een mooi fotoverslag maakten. De foto’s zijn afkomstig van hun site en meer foto’s kun je ook op hun site vinden.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Walking in a Winter Wonderland

  In de videotheek

  Klasbak!

  In de geschiedenisboeken

  De oude doos: Mietjes

  In de fotoreportages

  Oekraïense voetbalcultuur