Amateurvoetbal

Uitsupporters weer toegestaan bij de Katwijkse derby!

Voetbal in de Bollenstreek meldt dat Quick Boys-supporters zaterdag 10 februari weer welkom zijn op De Krom bij de derby tegen Katwijk. Dat heeft burgemeester Cornelis Visser besloten, blijkt uit het Woord van de Voorzitter van Bart van Kruistum op de website van Quick Boys. De preses noemt het ‘een wijze stap’ van de burgervader van Katwijk.

Katwijkse derby

In april 2022 hebben Quick Boys, Katwijk en Rijnsburgse Boys gezamenlijk met de politie besloten om tot de zomer van 2024 geen uitsupporters toe te laten bij hun onderlinge duels. Burgemeester Visser verklaarde destijds: “De maat is vol. We zien dit seizoen een toename van ongeregeldheden en geweld. We hebben van alles geprobeerd om dit te stoppen.” Dat dit verbod nu al eerder wordt teruggedraaid dan verwacht is mooi nieuws.

Zeker omdat de Katwijkse derby zonder publiek nét niet compleet is. Wij waren eerder dit jaar bij de historische winst van Quick Boys, maar zelfs die wedstrijd voelde niet helemaal compleet zonder uitsupport. Dat de derby nu weer gespeeld gaat worden met support van beide kanten is dan ook fantastisch nieuws. De Katwijkse derby is waarschijnlijk de wedstrijd die het vaakst voorbij is gekomen op In De Hekken en naar onze mening is het de beste amateurderby van Nederland. Geniet daarom van wat lekkere beelden van de Katwijkse derby door de jaren heen en op naar 10 februari!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %