Voetbalsupporters

UEFA keurt sfeeractie Feyenoord – Lazio af

De UEFA toont weer eens haar waarde voor het Europese voetbal door de geplande sfeeractie van Feyenoord tegen Lazio op vage gronden af te keuren, zo meldt 1908.nl. Ondanks uitvoerige communicatie tussen Feyenoord en de UEFA kan er helaas waarschijnlijk een streep door weer een schitterend Rotterdams spandoek.

Het is inmiddels al een aantal jaar de norm dat Feyenoord de sfeeracties, bedacht en uitgevoerd door De Feijenoorder, voorlegt aan de UEFA ter goedkeuring. Dat lijkt de afgelopen jaren niet vaak voor problemen te hebben gezorgd. Ook niet gek, gezien de ontwerpen die Feyenoord getoond heeft. Motiverend, maar nooit over het randje. Voor het geplande ontwerp tegen Lazio heeft de UEFA echter een keiharde ‘nee’ gecommuniceerd richting Rotterdam.

Disturbing

De reden die de UEFA heeft gegeven is als volgt:
“We have reviewed the proposal and unfortunately is not something that can be approved. The message appears to be provocative given that it is a response to a comment previously made by the Lazio coach and the image is considered disturbing and therefore unfit for a sport event. For this reason, it is considered to not be compliant with Article 16.2 of the UEFA Disciplinary Regulations:”

Hierdoor kan al een prima beeld gevormd worden van wat de sfeeractie had moeten worden. De uitspraken die Sarri, coach van Lazio, na afloop van de onderlinge wedstrijd vorig seizoen deed. Hij vergeleek de Kuip toen met een Bolgia, een psychiatrisch ziekenhuis. Een geuzennaam waar je als supporters toch wel trots op kan zijn. Reden genoeg om dit centraal te stellen in een sfeeractie. Naar verluidt lag het precieze ontwerp in lijn met eerdere acties bij Europese wedstrijden door de jaren heen.

Lijkt ons allemaal geen reden om een actie af te keuren. Voor zover valt in te zien lijkt het op een ludiek ontwerp op een door de Italiaanse coach gegeven geuzennaam. Precies het type sfeeractie dat je wil zien. Dat Feyenoord zelf geen aanstootgevend karakter ziet in het spandoek, zegt wat dat betreft wel genoeg. De UEFA laat echter weer even haar spierballen zijn en helpt uren hard werk om zeep. Het is te hopen dat de supporters van Feyenoord toch nog iets tofs kunnen laten zien in de Champions League-wedstrijd tegen de Romeinen…

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %