02055348

De Tweede Divisie werd afgelopen woensdag in Haarlem ontsierd door rellen tussen “supporters” van de thuisclub en die van Wageningen. Vrouwen en kinderen moesten rennen voor hun leven omdat een flink aantal doorgesnoven paupers het nodig vonden om elkaar met riemen en kettingen te lijf te gaan. Nadat initiatiefnemers Edwin Struis en Leo Oldenburger eerder besloten om niemand uit Haarlem toe te laten in Wageningen (en zij weer niet in Schiedam) aanstaande woensdag bleek dat uiteindelijk niet genoeg, vandaag werd bekend dat het hele evenement wordt afgeblazen uit angst voor nog meer rellen.

De reden voor de afgelasting is een treurige, de burgemeester van Wageningen heeft de vergunning ingetrokken omdat er informatie binnengekomen was dat hooligans uit het hele land naar Wageningen wilden komen om te rellen. Nu lijkt dat enigszins overdreven, maar het is na afgelopen woensdag logisch dat niemand nog risico wil nemen.

Het is echt ongelooflijk triest dat dit prachtige initiatief de nek om is gedraaid door een stel randfiguren die (gezien de beelden) nog in de luiers lagen op het moment dat de clubs die ze zogenaamd kwamen ondersteunen failliet gingen.

Onze man Anton die nog steeds heel erg veel van Wageningen houdt sloot het stuk dat hier in eerste instantie zou verschijnen af met wijze woorden waar wij ons allemaal bij aan willen sluiten: ‘wanneer het gezonde verstand in het moderne voetbal, maar bovenal in onze Nederlandse samenleving niet zal zegevieren dan eindigen we uiteindelijk allemaal in een Lange Leegte…’

(foto via Stanley Gontha / Pro Shots)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.