Euro 2000

Turkse supporters bouwen een feestje

12 juni

Arnhem – Zowel de Turkse supporters als de Italiaanse hebben er gisteren in het Gelredome een groot voetbalfeest van gemaakt. In een uitverkochte Gelredome ging favoriet Italië er, dankzij een discutabele penalty, met de winst vandoor. 

Van onze verslaggever Ferry Reurink

Turkse supporters

De sfeer in de stad was uitstekend. Er was een groot supportersplein op het Kerkplein in Arnhem. Hier werd van alles georganiseerd. Het was hier voornamelijk vóór de wedstrijd gezellig, omdat deze al vroeg in de middag werd gespeeld.  Ook bij het stadion verliep alles soepel. Het was zeer sfeervol en de supporters liepen gemoedelijk door elkaar heen. De Turkse supporters lieten zich voor de wedstrijd al fanatiek horen toen ‘hun’ spelersbus arriveerde.

In de Gelredome zijn speciaal voor EURO 2000 demontabele tribunes geplaatst. Dit om extra supporters te kunnen toelaten. De Turkse supporters zaten voornamelijk op de Noordzijde. Een heuse capo nam daar de leiding en bracht daar het voetbalfeest naar een hoger niveau.

De neutrale supporters konden genieten van voetballers als Sükür bij Turkije en bij de Italianen Maldini, Nesta, Totti, Conte (scoorde met een omhaal) en invaller Del Piero.

25.000 supporters zien Antonio Conte in de tweede helft met een fabuleuze omhaal de score openen. Amper tien minuten later scoort Okan Buruk alweer de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd is het Fillipo Inzaghi die een, controversiële, penalty benut.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %