Derby DaysIn de actualiteit

The Old Firm: Celtic vs Rangers

In de Hekken - drie Schotse stadsderby's
In de Hekken Shop

Het had maar weinig gescheeld of The Old Firm had niet meer bestaan. Het faillissement van Glasgow Rangers in 2012 betekende bijna het einde van de meeste heftige derby ter wereld. Na een moeizame doorstart wisten The Blues de weg terug omhoog te vinden om terug te komen daar waar ze horen. De strijd tussen de twee Schotse grootmachten gaat onverminderd door en is misschien nog wel heftiger dan ooit.

Want ook anno 2019 is de onderlinge haat nog altijd diep geworteld. Politiek, geloof en sociale achtergrond hebben nog altijd een zeer prominente rol in de rivaliteit. Iets wat ook nooit lijkt te zullen verdwijnen. Glasgow is verdeeld in tweeën. De strijd wordt grensoverschrijdend gevoerd. Het lontje in het kruidvat is zeer kort. Met regelmaat zijn er geweldsincidenten te noteren tussen de beide supportersgroepen.

Het is en blijft de grootste derby op onze planeet die je minimaal één keer bijgewoond moet hebben als voetballiefhebber.

The Old Firm – documentaire

Bij VICE hebben ze sfeer rond The Old Firm met een documentaire mooi in beeld gebracht. Kijk en geniet!

In de Hekken - The Old Firm

Kijk ook: “We just can’t get enough”

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurt. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Werd door Panenka Magazine als “derby-specialist” betiteld.
Ook leuk om te lezen...
Voetbal in Indonesië

Awaydays Asia: onbekende supporterscultuur

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: André Krul

Dossier BalkanIn de actualiteit

FK Željezničar - wanneer je hart blauw kleurt

Derby Days

Stem op de top 50 grootste voetbalderby's ter wereld