Keuken Kampioen Divisie

Supporters De Graafschap willen feestje vieren, politie grijpt in

Vandaag stond de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma. De laatste jaren een erg beladen wedstrijd. Dit jaar is de wedstrijd nog belangrijker: beide teams strijden nog volop mee voor promotie naar de Eredivisie. De promotie die wij vorig jaar op bizarre wijze misliepen. Afijn, een soort van ouderwets dagje De Graafschap ligt in het verschiet. 

Er wordt op het bizarre tijdstip van kwart over acht verzameld. Fakkels worden uitgedeeld en het eerste bier wordt al gedronken. Drie kwartier later komen de spelers aan bij de grote kruising. Daar krijgen ze al, vanuit de auto’s, een eerste steun in de rug. Ze worden door de SpinSide in colonne naar het stadion begeleid!

Even later volgt op de parkeerplaats voor het stadion een veel grotere actie. De gehele selectie wordt toegezongen en tientallen fakkels worden ontstoken. ”Met wilskracht en mentaliteit op één, knokken we ons er samen doorheen!”. Door Corona waren we uiteraard nog noodgedwongen om de wedstrijd thuis vanaf de buis te bekijken. Gelukkig zagen we dat de spelers de boodschap goed oppakten. Op mentaliteit en wilskracht werden er drie punten gepakt.

Veel supporters wilden hierop spontaan naar het stadion trekken. Zij kwamen tot tweemaal toe tegenover de ME te staan. Uiteindelijk mochten zij enkele minuten bij het stadion staan. Toen werden zij ‘vriendelijk verzocht’ om te vertrekken, anders zou de ME ingrijpen. Met het oog op de aankomende acties besloten supporters deze gedenkwaardige dag positief af te sluiten.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %