Actueel

Spektakel in Eerste Divisie

Maandagavondvoetbal. Het was niks, is niks en het zal ook nooit wat worden. Toch dienden de Eerste Divisie clubs afgelopen maandag ‘gewoon’ in actie te komen. Het stadion in Sittard was het strijdtoneel van de Zuid-Limburgse derby Fortuna Sittard-MVV. Ondanks het feit dat de thuiskassa’s op de wedstrijddag zelf gesloten waren en de Maastrichtenaren met een verplichte buscombi naar Sittard af moesten reizen, zaten er een kleine 8000 toeschouwers op de tribunes.

Zo’n 350 Fortuna-supporters liepen voor de derby in een mars naar het stadion. Hierbij lagen ME en politie zo erg dwars dat de fans zich genoodzaakt voelden een alternatieve route te lopen. Via de lokale gevangenis zetten zij (vocaal gesteund door enkele boefjes achter de tralies) koers richting het stadion, waar de thuisploeg MVV vervolgens met 2-0 naar huis stuurde. Een sfeerimpressie.

Filmpje Derby-mars:

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %