In de actualiteit

Spektakel in Eerste Divisie

Maandagavondvoetbal. Het was niks, is niks en het zal ook nooit wat worden. Toch dienden de Eerste Divisie clubs afgelopen maandag ‘gewoon’ in actie te komen. Het stadion in Sittard was het strijdtoneel van de Zuid-Limburgse derby Fortuna Sittard-MVV. Ondanks het feit dat de thuiskassa’s op de wedstrijddag zelf gesloten waren en de Maastrichtenaren met een verplichte buscombi naar Sittard af moesten reizen, zaten er een kleine 8000 toeschouwers op de tribunes.

Zo’n 350 Fortuna-supporters liepen voor de derby in een mars naar het stadion. Hierbij lagen ME en politie zo erg dwars dat de fans zich genoodzaakt voelden een alternatieve route te lopen. Via de lokale gevangenis zetten zij (vocaal gesteund door enkele boefjes achter de tralies) koers richting het stadion, waar de thuisploeg MVV vervolgens met 2-0 naar huis stuurde. Een sfeerimpressie.

Filmpje Derby-mars:

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Joris van Duin
Over de schrijver

Werd als klein jongetje in De Baandert verliefd op Fortuna Sittard. Tegenwoordig freelance journalist en fanatiek groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Fortuna Sittard

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: MVV

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Nooit FC Limburg

  In de actualiteit

  Geen uitsupporters bij Limburgse Derby