In de actualiteit

Seizoenkaarten duur? Dood van de clubcultuur!

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Een paar dagen terug schreven we nog dat de duurste seizoenkaarten in Engeland te koop zijn bij Arsenal en blijkbaar vonden ze de £893 (€999) nog een tikje aan de lage kant aangezien de club  gisteren bekend maakte dat de prijzen met maar liefst 6.5% omhoog gaan.

De prijsstijging is volgens de club volledig te rechtvaardigen omdat er rekening moet worden gehouden met de inflatie en belastingverhogingen. Voor de goedkoopste seizoenkaart mag de Gooner nu £951 (€1065) neerleggen, terwijl de duurste kaart nu £1944 (€2177) zal gaan kosten.

Ivan Gazidis, bestuurder van Arsenal zegt dat de club niet over een nacht ijs is gegaan bij deze beslissing en zegt dat het bestuur goed snapt dat het leven buiten het voetbal voor supporters al erg duur is. Tegelijkertijd geeft hij aan dat het voor Arsenal supporters ook erg belangrijk is dat de club op het allerhoogste niveau blijft spelen.

De supporters zelf geven via The Arsenal Supporters Trust aan dat zij bezwaar hebben tegen deze belachelijke verhogingen en ook the Arsenal Independent Supporters’ Association laat weten dat het op deze manier voor veel trouwe supporters niet meer mogelijk is om hun seizoenkaart nog te verlengen. In een eerste reactie laat de club weten dat zij op dit moment niets meer kunnen doen, maar dat zij de bezwaren mee zullen nemen in hun overwegingen voor toekomstig beleid.

Het meest wrange aan de hele situatie is het feit dat er 40000 mensen op de wachtlijst staan voor een seizoenkaart en die staan allemaal klaar om de plekken in te nemen van mensen die al hun hele leven supporter zijn van de club. Dat de clubcultuur helemaal kapot gaat op deze manier zal het bestuur verder een rotzorg zijn, die zijn alleen maar bezig om prijzen te winnen. (hetgeen ze de laatste zes jaar niet gelukt is trouwens)

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Engelse uitsupporters hebben genoeg van afzetterij

  In de actualiteit

  Fans Everton en Liverpool, samen voor betaalbare tickets

  Against Modern Football

  Sjeik Mansour is Sinterklaas niet!