Voetbal in België

‘Red or dead’ zorgt voor opschudding in België

1544954424

Kenneth Vermeer maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord en werd zondag bij terugkomst in Amsterdam getrakteerd op een massaal fluitconcert. Bij onze zuiderburen was Standard Luik-icoon Steven Defour de gebeten hond. Na een mislukt avontuur bij FC Porto besloot hij Standard’s grote rivaal Anderlecht te versterken. De fanatieke aanhang van de thuisploeg besloot een zeer provocerend statement te maken. Op het doek is te zien hoe Defour onthoofd wordt met als boodschap ‘Rood of dood’. Een nogal opmerkelijke tifo met een – wel of niet bewust bedoeld – actueel onderwerp.

Standard Luik heeft vanochtend nadrukkelijk afstand genomen van de actie en zal vandaag nog om tafel gaan met de makers van het doek.

Defour over de zeik

De thuisploeg won het duel overigens met 2-0 en hoofdrolspeler Defour kreeg op vernederende wijze zijn tweede gele kaart, nadat hij een bal in het thuispubliek schoot.

https://www.youtube.com/watch?v=rYvmKduqCVw

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %