In de actualiteit

‘Red or dead’ zorgt voor opschudding in België

1544954424

Kenneth Vermeer maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord en werd zondag bij terugkomst in Amsterdam getrakteerd op een massaal fluitconcert. Bij onze zuiderburen was Standard Luik-icoon Steven Defour de gebeten hond. Na een mislukt avontuur bij FC Porto besloot hij Standard’s grote rivaal Anderlecht te versterken. De fanatieke aanhang van de thuisploeg besloot een zeer provocerend statement te maken. Op het doek is te zien hoe Defour onthoofd wordt met als boodschap ‘Rood of dood’. Een nogal opmerkelijke tifo met een – wel of niet bewust bedoeld – actueel onderwerp.

Standard Luik heeft vanochtend nadrukkelijk afstand genomen van de actie en zal vandaag nog om tafel gaan met de makers van het doek.

Defour over de zeik

De thuisploeg won het duel overigens met 2-0 en hoofdrolspeler Defour kreeg op vernederende wijze zijn tweede gele kaart, nadat hij een bal in het thuispubliek schoot.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Brian Wijker
Over de schrijver

Freelance journalist bij het Noordhollands Dagblad, oprichter van de Nederlandse supportersvereniging van Arsenal en groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  België & NederlandDerby DaysIn de actualiteit

  Brusselse Derby: voetbalporno in het voorseizoen

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Standard Luik

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 40)

  In de fotoreportages

  'Kleintjes' in miljoenenbal de baas op de tribune