In Polen is niets gek genoeg als het gaat om derby’s of vriendschapswedstrijden. Het is niet voor niets een van onze favoriete landen om naar toe te gaan voor een potje voetbal. Maar we kunnen niet altijd geluk hebben. Soms komt de politie om de hoek kijken om een ​​leuke derby grondig te verpesten. Dat geldt ook voor de derby tussen Chrobry Glogow en Miedz Legnica.

We zullen het je meteen vergeven als deze namen je niets zeggen, dus hier is een kleine introductie. Beide clubs zijn actief in het tweede niveau van Polen (hoewel Legnica sindsdien is gepromoveerd). Miedz Legnica is goed bevriend met Slask Wroclaw. Chrobry Glogow is maatjes met het (voor ons) onbekende Stilon Gorzów. De afstand tussen de steden Glogow en Legnica is zo’n 50 kilometer en hoewel beide clubs Zaglebie Lubin eigenlijk meer haten, is het dus een echte regionale derby.

Boycot

Vandaar dat de bezoekers uit Chrobry Glogow in grote getalen zijn afgereisd. 200 fanatieke supporters, aangevuld met 77 vrienden van Stilon Gorzów, maken met de trein de reis naar Legnica. Eenmaal daar komen de supporters in corteo naar het stadion waarbij ook wat oranje pyro wordt afgestoken. Vervolgens wil de politie iedereen die vuurwerk heeft afgestoken arresteren. De ultras weigeren. Eén supporter wordt gearresteerd, maar meteen weer bevrijd door medesupporters. De impasse tussen politie en supporters eindigt wanneer de supporter besluiten om de wedstrijd te boycotten. Of allemaal veilig naar binnen of niemand naar binnen. De supporters van Glogow keren huiswaarts.

With the absence of the away supporters, the sting was immediately pulled out of the game. Miedz Legnica has friends from Slask Wroclaw over and does her best to create a nice atmosphere, but a derby without away supporters is just not a derby anymore. On the field, Legnica does not surprisingly win 1-0; the team is the leader in the I Liga with a street-length lead. For example, the (for the time being last) derby between the two clubs ends with a fizzle. But the images are no less fun. Watch and enjoy!

Sander Wesdijk
Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.