Voetbalsupporters

Politie Brugge en Cercle Brugge tegen normalisatie

Het nieuwe seizoen staat met het winterse WK al vroeg op beginnen. Aan het begin van de zomervakantie worden op verschillende plekken al competitiewedstrijden afgewerkt. Zo ook in België. Voor groundhoppers zoals wij een uitgelezen mogelijkheid om een zomers bezoek te brengen aan onze zuiderburen. Een leuk groundhopland met mooie en ook veel oude stadions. Buiten dat is het vaak erg gezellig en is een pintje pakken met locals een goed gebruik.

Het weekend van 29 tot 31 juli staat al een aantal weken omcirkeld in onze agenda. Voor de zaterdag onder andere de wedstrijd Cercle Brugge – Anderlecht op de planning. Deze wedstrijd kan helaas door slechte beleidsvoering in Brugge van onze agenda. We zullen hieronder de gang van zaken voor jullie beschrijven.

Problemen met Nederlanders

Op 13 juli zien wij dat de kaartverkoop gestart is, maar we geen kaarten kunnen selecteren voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Hierop sturen wij een mail naar Cercle. We krijgen al snel reactie dat het om een risicowedstrijd gaat en tickets alleen gekocht kunnen worden als je een abonnement hebt of de laatste 4 seizoenen hebt gehad. Wel kunnen we bij het stadion tickets kopen, behalve op wedstrijddag. Dit is voor ons lastig, Brugge retour is al gauw 630 km. Hierop krijgen wij de mogelijkheid een kopie van ID kaart, adres, telefoonnummer en mailadres te sturen en op welke plaatsen we willen zitten. Voor ons verder geen belemmering.

Nadat we dit op 13 juli hebben aangeleverd krijgen we pas op 19 juli reactie. De aangegeven plekken zijn niet mogelijk. Waarom? Er zijn de laatste jaren problemen geweest met groepen Nederlanders. Daarom mogen we enkel op de lange kant plaatsnemen in een vak speciaal voor probleemgevallen zoals wij en vragen ze €7 meer voor een kaartje. Ook moeten we neutraal zijn in gedraging en kleding en geen uiting geven aan eventueel supporterschap van de tegenstander. Ook mogen we ons niet schuldig maken aan overmatig alcoholgebruik – de enige lastige voorwaarde voor ons. Allemaal voorwaarden gegeven door de Politie Brugge.

Voorwaarden en maatregelen die gebaseerd zijn op groepen, terwijl wij slechts met z’n tweeën reizen. Weggestopt worden in een hoekje en gestereotypeerd worden als hooligan, niet erg reëel als je het ons vraagt. Wij halen ons plezier uit het in contact komen met locals, (niet perse overmatig) bierdrinken en foto’s maken van het stadion. Wij voelen ons niet welkom in Brugge met dank aan de politie die zulke idiote voorwaarden stelt en Cercle die niet mee kunnen en willen kijken naar wat passend is.

Ons Groundhopweekend verpest? Natuurlijk niet! Genoeg andere leuke plekken en wedstrijden te bezoeken, foto’s komen eind juli/begin augustus op onze Instagrampagina.

Wij danken GroundhopFC voor het delen van hun verhaal!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %