Sinds 1892 is het stadion The Oval de thuisbasis van Glentoran. Onder groundhoppers is The Oval haast een bedevaartsoord. En als de Belclassico (de derby van Belfast) tussen Glentoran en Linfield op het programma staat, dan is dat een mooi affiche om het stadion eens te bezoeken. Dat dacht ook Hekkenhanger Stadiongebod, die ons een paar mooie platen vanuit Belfast doorstuurde.

Het stadion staat er een kleine 125 jaar en heeft met de bekende kranen van de Harland and Wolf werf een mooie backdrop. Omdat Harland and Wold een strategische werf was voor de Britse marine, werd de werf en de omgeving tijdens de tweede wereldoorlog zwaar door de Duitsers gebombardeerd. Door de bombardementen en de wederopbouw van het stadion, speelde Glentoran van 1941 tot 1949 op een ander terrein. Toch, als je door het stadion loopt, dan gaat het hart sneller kloppen. De Belclassico tussen Glentoran en Linfield trok slechts 2.000 toeschouwers en het zal nog een aantal keer zijn dat deze derby in The Oval wordt gespeeld. Het stadion wordt over enkele jaren afgebroken, waarna een einde komt aan The Oval. “Gaat dat snel zien!”, is het credo.

Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Alcohol en voetbal: ook op The Oval is dit een combinatie

Alcohol en voetbal: ook hier is dit een combinatie

Een overview over The Oval

Een overview over het stadion

De eretribune van The Oval

De eretribune

De parel van East Belfast: The Oval

De terracing, bijna verlaten.

De terracing, bijna verlaten.

Ruim 2000 man bezochten de wedstrijd tegen Linfield

Ruim 2000 man bezochten de wedstrijd tegen Linfield

Een doorkijkje naar de andere zittribune

Een doorkijkje naar de andere zittribune

Weer de eretribune van het stadion

Weer de eretribune van het stadion

De prachtige terracing

De prachtige terracing

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.