Voetbalboeken

Panenka Magazine

Panenka MagazineVoor me ligt de eerste uitgave van het nieuwe Panenka Magazine, een initiatief van Tom Bodde -de man achter Groundhopper.nl en schrijver van een aantal Groundhopper boeken. Tom heeft naast een gezin, een opbloeiende voetbalcarrière in de hogere klassen van het Noord Nederlandse amateurvoetbal en de nodige Europese ‘lezersreizen’ blijkbaar nog tijd over ook dit magazine uit de grond te stampen.

En hoewel je zou denken dat het daardoor een afgeraffeld blaadje is, nou niets is minder waar; Het magazine ziet er prachtig uit, mooi glanzend dik papier waardoor de foto’s prima tot hun recht komen. En de teksten zijn ook zeker niet te versmaden! Op de cover prijkt een standbeeld van Bill Shankly en zie je het Anfield stadion van Liverpool, het bijbehorende verhaal gaat over de herdenking van het Hillsborough drama, waar Tom naar toe is gegaan. Erg indrukwekkend.

Maar er staan meer mooie reisverslagen in, zo komen we in het museum van San Siro, in het washok van Tatabánya op zoek naar Joseph Kiprich en brengen we een bezoek aan de harde kern van CSKA Sofia; de Northside 14.

Maar het zijn niet alleen buitenlandse reizen die het blad vullen, want er staat ook een mooi verslag in over de amateurvereniging ACV uit Assen en lezen we verslagen over voetbaltentoonstellingen in Amsterdam en Alkmaar. En Rotterdam? Ja, die komen ook aan bod, want de mannen van MotherSoccer doen hun verhaal en uit Brabant komt de fotograaf Marco Magielse die een vast item heeft in Panenka Magazine. Ditmaal neemt hij ons mee naar het Mijnstadion in Beringen. Geweldige foto’s!

Dat was het? Nee hoor, dan hebben we nog een boekenrubriek, waarin een aantal zeer lezenswaardige boeken besproken worden, een column over pyro acties, een artikel over Italiaanse kicksen en nemen we een duik in de boekenkast van voetbal commentator Mark van Rijswijk.

Panenka Magazine biedt dus een mix aan prachtige verhalen, verslagen, interviews en schitterende foto’s. Het is best veel en het geld meer dan waard. Een prima blad waar je nog vaak naar terug kan grijpen!

Als je het magazine wil bestellen, dan kan dat in onze webshop en voor je het weet ligt het bij je op de deurmat en kan het grote genieten beginnen!

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Reageren is niet mogelijk.

0 %