Ook de Belgische voetbalsupporters zijn woedend over de speeltijden voor aankomend seizoen. Hieronder is de perstekst van ”Belgian Supporters”. Het Belgische supporterscollectief!

Voetbalsupporters zijn verbijsterd over aftraptijden

De nieuwe regeling over aftraptijden slaan elke voetbalsupporter met verstomming. De voorbije maanden hield Belgian Supporters een massale bevraging onder supporters van alle Belgische voetbalploegen uit alle reeksen. De resultaten werden met Pro League en Eleven Sports gedeeld in een gezamenlijk overleg op 08/04/2020. Eén van de grootste pijnpunten bij supporters waren de aftraptijden. Supporters combineren hun passie voor voetbal immers ook met werkuren, hun gezinsleden en veel supporters beoefenen ook zelf sport. Een verplaatsing organiseren kost veel geld en moeite aan elke supportersclub. Wanneer wedstrijden nu op de meest bizarre momenten gespeeld worden, dreigt het faillissement voor veel supportersclubs.

“Voetbal draait niet enkel om supporters” kreeg Belgian Supporters in het verleden wel eens te horen. Gisteren werd duidelijk dat de Pro League helemaal niet om supporters maalt.

‘De Pro League maakt duidelijk dat zij helemaal niet om supporters maalt’

Zowel in het betaald, maar zeker ook in het niet betaald voetbal, dreigt deze regeling het volledige supportersleven naar de televisie te verbannen. Dit tast niet enkel het hart van ons voetbal aan, maar het zet ook de financiële levensvatbaarheid van voetbalclubs uit het niet betaald voetbal zwaar onder druk.

Schijnbaar wil men het Belgische voetbal competitief houden, maar dit zal alvast niet lukken wanneer men supporters uit het stadion weert.

De Belgische voetbalsupporters zijn verbouwereerd over deze regeling. Voetbalclubs, de Pro League én hun sponsors steken hiermee een middenvinger op naar hun belangrijkste stakeholder.

Daarom vraagt Belgian Supporters dat alle clubs en supporters een gelijkwaardige verdeling krijgen van de speeldagen ( vrijdag, zondag ) én van de tijdstippen van de wedstrijden . Op de minder gunstige speelmomenten moet men rekening houden met de tijd en de afstand om naar de wedstrijden te gaan ( voorbeeld zondag 20.45 wedstrijd waar de onderlinge afstand klein is tussen de verschillende clubs ).

Bovenal willen wij dit verankerd zien in een akkoord én willen we bij de uitwerking hiervan structureel betrokken worden.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.