FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Onverwachte charme in Leuven

Niet alle voetbalteams hebben een uitgebreide geschiedenis of een magistraal stadion. Soms is de ruwe charme van de lower leagues al voldoende om een stadion te bezoeken en te ontdekken waar voetbal echt voor staat. Een voorbeeld van dit laatste kan je vinden in Kessel-Lo bij Leuven.

Jonge geschiedenis

VK Heuvel-Lo is een vrij jong team dat pas in 2004 het levenslicht zag. Ze spelen enkel voetbal om van het spelletje te genieten met enkele vrienden. Misschien is dat ook net de reden dat ze zich niet aansloten bij de Belgische voetbalbond, maar bij de Vlaamse. Ook al zijn die twee bonden tot op zekere hoogte verbonden met elkaar, het blijft toch een ander niveau.

Wanneer je op het plaats delict aankomt, overvalt je onmiddellijk een lost ground gevoel. Het veld en de kleedkamers zijn een beetje afgeleefd. Maar voetbal wordt wel degelijk nog op regelmatige basis gespeeld daar. Het kan bijna niet anders dan dat het voor 2004 nog door andere teams gebruikt werd. Maar de echte geschiedenis laat zich niet zomaar onthullen. Desalniettemin zijn we blij dat er teams zoals VK Heuvel-Lo bestaan om voetbal levendig te houden op veldjes als dit.

Voetballende priesters?

Er gaan verhalen rond dat het veldje oorspronkelijk eigendom was van lokale priesters uit een nabijgelegen abdij. We hopen ten stelligste dat ze er dan ook ooit zelf gebruikt van gemaakt hebben. Of het waar is of niet kunnen we niet achterhalen, maar geef toe… het geeft net dat tikkeltje extra. Op dit moment is het veld eigendom van de stad Leuven, nadat de patertjes in 2020 de omgeving hebben verlaten.

Wat we wel weten is dat VK Heuvel-Lo een vurige aanhang heeft. Met volumes die over de omgevende heuvels rollen. De buren wisten ons mee te geven dat het veld elke twee weken in vuur en vlam staat. En niet alleen door de spelers, maar ook – en misschien vooral – door de fans die hun team een stevig hartje onder de riem steken. We hebben dit nu op non match day bezocht, maar deze verhalen doen ons watertanden naar een revisit op match day!

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %