Eredivisie

Onrust bij FC Utrecht – Vitesse

Nu het publiek er weer bij mag in Nederland gaan we op sommige gebieden door waar het voor de laatste lockdown eindigde: met de nodige onrust op de tribunes. Bij FC Utrecht – Vitesse was het aardig raak gisteren nadat supporters van Vitesse met vuurwerk gooiden en die van de thuisploeg aan het einde van de wedstrijd verhaal kwamen halen.

Scheidsrechter Allard Lindhout legt FC Utrecht - Vitesse stil

In een kletsnat Utrecht was het aardig affiche tussen de twee Nederlandse subtoppers. Na een minuut of 25 en bij een voorsprong van de thuisploeg ging het Arnhemse uitvak los met vuurwerk, dat niet alleen afgestoken werd, maar ook richting veld en andere tribunes werd gegooid. Scheidsrechter Allard Lindhout legde het duel stil en Vitesse-icoon Nicky Hofs trok richting het vak om zijn supporters tot rust te manen. Nadat het spel een half uur stil had gelegen mochten beide clubs weer aftrappen voor het vervolg.

FC Utrecht videoscherm

Weer raak in de tweede helft

Nadat Loïs Openda vlak voor tijd een scoringskans werd ontnomen door duidelijk vasthouden viel het VAR-moment niet uit in het voordeel van Vitesse (scheidsrechter Lindhout gaf zijn fout na afloop toe). Vitesse dat toen al met 10 man speelde na een elleboog van Adrian Grbić zou in blessuretijd alsnog gelijk maken en dat was het startsignaal voor het tweede deel van de onrust. Het vuurwerk vloog het uitvak weer uit en supporters van FC Utrecht kwamen verhaal halen. Het duel zou daarna nog enkele minuten stil liggen en zo kwam er een einde aan een enerverend middagje Galgenwaard.

Bekijk de samenvatting

[foto’s via Pro Shots]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %