Voetbal in Zweden

Allsvenskan – Ongekende titelontknoping in Zweden

Morgen staat Zweden bol van de spanning. Wie pakt op de laatste speeldag de titel in Allsvenskan. Afgelopen seizoen ging het nog tussen twee ploegen, maar morgen kunnen nog drie ploegen het kampioenschap pakken. Vanaf 13.00 uur wordt er in alle stadions afgetrapt waarbij Djurgardens IF vooralsnog de beste papieren heeft.

Wie herinnert zich nog het Eredivisie-seizoen 2006-2007. AZ leek de schaal te pakken met een beter doelsaldo. Laagvlieger Excelsior hoefde alleen maar verslagen te worden op Woudenstein. De tatoeages waren al gezet. Maar wat wat er vervolgens gebeurde hield niemand voor mogelijk. Nummer drie PSV pakte het kampioenschap uiteindelijk alsnog op doelsaldo door Vitesse met 5-1 te verslaan. Omdat Ajax op 2-0 bleef steken bij Willem II en AZ zelfs verloor, pakte de Eindhovenaren de prijs met slechts 1 doelpunt meer gescoord.

Vergelijkbaar scenario Allsvenskan

Verschil met Nederland destijds is dat Djurgardens IF nog een voorsprong van 3 punten heeft. Een gelijkspel is voor de Hoofdstedelingen dus voldoende, maar zij hebben op papier de lastigste wedstrijd. Een uitwedstrijd bij nummer 5 IFK Norrkopping. Ongetwijfeld dat de zenuwen door het dak gaat en dat kan wel eens verlammend werken.

Malmö FF en Hammarby IF volgen allebei op 62 punten. Eerstgenoemde heeft slechts één doelpunt meer gescoord dan de nummer 3. De blauw-witten uit het westen van Zweden spelen ook een uitwedstrijd bij nummer 9 Örebro SK, waar de groen-witten uit de hoofdstad een thuiswedstrijd hebben tegen nummer 6 Häcken. Mocht de koploper verliezen en de andere twee ploegen de winst pakken, speelt het doelsaldo de beslissende rol. Kortom, een ongekend spannende titelontknoping in Zweden.

Pyro & Sfeeracties

Buiten de spannende titelstrijd zullen de wedstrijd vrijwel zeker garant staan voor de meest fantastische pyro en sfeeracties. Met In de Hekken Travel waren we bij de derby tussen Hammarby en Djurgardens in april dit jaar. Een fantastisch voetbalweekend wat heerlijke beelden opleverde in het stadion.

We kijken met smart naar morgen!

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %