Tussen Leuven en Brussel vind je niet alleen de befaamde IKEA en een boel akkers en velden, maar ook tal van lower league voetbalcharme. In alleen al Kortenberg en al haar deelgemeentes kan je je groundhopperspassie botvieren.

Voetbal in Kortenberg

De Wijngaardstraat in Kortenberg is een broedplaats voor verschillende Kortenbergse teams. Het stadionnetje staat al heel wat decennia recht en krijgt regelmatig opfrisbeurten. Allemaal om alle teams een goeie toekomst te geven. Een van die teams is FC Kortenberg Meerbeek United. Een fusieploeg waarvan een van de teams al vrij oud is. Al in 1921 werd Cortenberg Football Club opgericht. De geelzwarten wisten echter nooit de nationale reeksen te bereiken.
De meest opmerkelijke stappen in hun geschiedenis waren een koninklijke titel in 1952 en een vervlaamsing van de naam in 1967. Verder onderhield de ploeg vooral leuke derby’s met de ploegen in de buurt. Tot in 1999 tenminste, want toen hield K. Kortenberg FC het voor bekeken. Hetzelfde jaar nog werd al een opvolger opgericht. Sporting Kortenberg moest de leemte die was gevallen gaan opvullen.

Fusies

In 2017 besliste de club een fusie aan te gaan. Echter bleef de eerste ploeg onafhankelijk bestaan en ook in hetzelfde stadion te spelen. De jeugdploegen daarentegen werden in samenwerking met Standaard Meerbeek onder een nieuwe club met een nieuw stamnummer gezet. Die nieuwe club werd FC Kortenberg Meerbeek United.
Door die fusie besliste Standaard Meerbeek om ook van dit stadion gebruik te maken. Althans, als we de bronnen bij de Belgische voetbalbond mogen geloven. Want ook al heeft Standaard Meerbeek enkel nog een eerste ploeg, toch hebben ze twee complexen ingeschreven als mogelijke locatie. Waarvan de Wijngaardstraat dus hun B veld is.
Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.
PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.