Voetbalgeschiedenis

Nostalgische uitwedstrijden van FC Twente in de jaren 80 en 90

Liefhebbers van nostalgie opgelet, want dit artikel neemt je mee terug in de tijd. Geniet van de oude foto’s van uitwedstrijden in de jaren 80 en 90 in Nederlandse stadions die inmiddels niet meer bestaan of gerenoveerd zijn. 

Twee supporters van Twente gingen die tijd regelmatig naar uitwedstrijden hadden dan een fototoestel mee. Het blijkt: wie wat bewaart, heeft wat. Nu heeft iedereen een telefoon op zak en kan je duizenden foto’s van een wedstrijd vinden, maar toen was dat anders. Wat een prachtige beelden!

Supporters van Twente in de jaren 80/90 lopend door Diemen onderweg naar De Meer:

 

Zo’n dertig jaar geleden reisden de supporters van Twente met de trein naar Nieuw-Monnikenhuize, het oude en gesloopte stadion van Vitesse:

 

Twente neemt makkelijk 1200 supporters mee naar Feyenoord en De Kuip zit bijna altijd vol. Eind jaren 80 waren het andere tijden: Twente kwam met een kleine 100 man op bezoek en er waren in totaal 15.000 toeschouwers in Rotterdam:

 

In januari was Twente – Utrecht zonder uitpubliek. Begin jaren 90 waren de Utrechters wel welkom:

 

Sparta – Twente op en rond Het Kasteel in 1992:

 

Zo’n 30 jaar geleden mocht Twente met vrij vervoer naar Cambuur en speelde die club nog in een rood-wit stadion:

PSV – Twente in 1990, met het uitvak naast de L-side in een veel kleiner Philips Stadion:

 

In 1991 mocht Twente, in tegenstelling tot dit seizoen, wel naar Utrecht en gingen er zo’n 60 supporters met de trein. Het uitvak in de oude Galgenwaard bevond zich toen nog naast de Bunnikside.

Alle foto’s zijn gemaakt door Hans van Kooten en Toon Heupink en zijn in hun bezit. Heb jij ook zulke foto’s en wil je meewerken aan een artikel? Neem dan contact met ons op!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %