Eredivisie

Nieuw dieptepunt: Willem II en NAC zonder uitpubliek

De geruchten gingen al wekenlang in Tilburg en Breda de rondte. Als Willem II en NAC elkaar in de na-competitie zouden treffen, dan zou dit zonder uitpubliek zijn. NAC won afgelopen weekend met 2-0 van FC Eindhoven, Willem II maakte met 5-2 Almere City in. Een van de finales van de na-competitie zou een heerlijke Brabantse burenstrijd tussen beide clubs opleveren. Totdat burgervaders Noordanus (Tilburg) en Depla (Breda) in hun ‘wijsheid’ definitief besloten om de derby zonder uitpubliek te laten spelen.

Het ongeloof in Breda en Tilburg is groot, vooral met dit prachtig affiche is het verbod voor de fanatieke supporterskernen groot. In beide supporterskampen sijpelde het gerucht van een eventueel verbod enkele weken geleden al door. Beide supporterskernen schijnen een lobby bij hun gemeente te hebben opgestart, om dit verbod om te draaien. Dit heeft dus niet mogen baten. Zoals onze collega’s van Tilbo.com het mooi verwoorden: “In een overleg, dat veel weg heeft van achterkamertjespolitiek, heeft men de eventuele angst op eventuele ongeregeldheden laten prevaleren boven de supportersbeleving en alles wat derby’s zo mooi maakt“.

Het begint sowieso een modegril in burgervaderland te worden om wedstrijden zonder uitpubliek te spelen. Maar dat op basis van “angst voor ongeregeldheden”, achterkamertjespolitiek en schijnveiligheid. Enkele jaren geleden was het bij Willem II – NAC ook al bal, toen dezelfde burgemeester Noordanus besloot om een zooi maatregelen te nemen, om woeste NAC fans buiten de deur te houden. Lees meer in het artikel “De onzin van schijnveiligheid“. Het is uitermate jammer om te zien dat er vijf jaar na dato niets is geleerd en dat angst nog steeds regeert. Zolang burgemeesters en veiligheidsorganisaties achter iedere boom een hooligan zien, alle voetbalfans blijven criminaliseren en als hooligan blijven beschouwen, zal het in dit land steeds verder bergafwaarts gaan. Iets vertelt ons dat dit verbod niet het laatste zal zijn, en misschien wel het begin is van een hele nare en onwenselijke ontwikkeling bij burgemeesters. Lang leve de broekpoeperij en de schijnveiligheid in dit kikkerlandje!

(foto Willem II’s Kingside van Tilbo.com)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %