MVV heeft het uitvak woensdagmiddag onder handen genomen. De club uit Maastricht heeft de hekken van het gastenvak volledig dichtgezet. Hiermee is het zicht vanuit de gracht geheel ontnomen. 

MVV ontving FC Den Bosch gisteren in Stadion de Geusselt, maar werkte de wedstrijd in de Eerste Divisie als gevolg van de maatregelen zonder supporters af. Voor de club uit het zuiden van Limburg de gelegenheid zelf een maatregel door te voeren.  ‘Zodat supporters van de bezoekende club niet meer in de hekken kunnen klimmen’, aldus MVV.

De maatregel werd doorgevoerd naar aanleiding van de onrust tijdens het laatste duel mét publiek in De Geusselt. Op vrijdag 29 oktober ontving MVV rivaal Roda JC. Scheidsrechter Joey Kooij staakte de wedstrijd vlak voor rust omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Na een onderbreking, waarbij de ongeregeldheden aanhielden, is de wedstrijd definitief gestaakt.

Foto’s: MVV

Boy de Haan
Studeert Journalistiek om continu met voetbal, maar vooral de daarbij horende randzaken, bezig te mogen zijn. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.