FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Mooi sportief afscheid voor Lindekouter in Bambrugge

Mere FC (en alle ploegen daarin opgeslokt) zijn intussen niet meer. Zij zijn een fusie aangegaan met het naburige KRC Bambrugge. Maar wat met de ground van Bambrugge dan? Daar gingen we ook even langs…

Rustig bestaan

Bambrugge is een van die deelgemeentes van Erpe-Mere. Maar in tegenstelling tot andere deelgemeentes, kwam er in Bambrugge slechts één ploeg. Een ploeg met een stevige basis. Al moesten ze wel iets langer wachten voor ze van voetbal konden genieten. Pas in 1949 kwam Racing Club Bambrugge er. Een jaartje later sloten ze zich aan bij de Belgische voetbalbond.

Wel was er één grote gelijkenis met de andere ploegen uit de grotere gemeente. RCB Bambrugge bleef heel erg lang in de provinciale reeksen voetballen. We kunnen ons niet eens voorstellen hoe vaak er in Erpe-Mere lokale derby’s werden afgewerkt. Verschillende keren werd, net als bij sommige andere clubs, de tweede provinciale reeks gehaald. Maar KRC Bambrugge was in 2009 de eerste die de eerste provinciale reeks haalde. Jawel, pas vijftig jaar na de oprichting.

En dat was, ondanks de al opgestarte fusieplannen, het startschot voor meer. Ei zo na haalden ze onmiddellijk promotie naar de nationale reeksen, maar ze moesten het in de play-offs afleggen tegen hun meerdere. In 2013 degradeerden ze weer, maar ze hadden de smaak te pakken. Exact vijf jaar later stonden ze er weer en deze keer zouden ze niet meer naar beneden hoeven te kijken.

Pijlsnel omhoog

Intussen bleven de fusiegesprekken lopen en werden ze steeds serieuzer. In 2020 haalden ze als KRC Bambrugge nog een laatste keer fors uit. Een prachtig parcours in de Beker van België en daarbovenop promoveerden ze als eerste in Erpe-Mere naar de nationale reeksen; de derde nationale reeks (het vijfde niveau). Jammer genoeg werd hun debuutseizoen gestuit door Covid-19. Een jaartje later, hun eerste echte seizoen in de nationale reeksen, vatten ze aan als Erpe-Mere United. De fusie met Mere FC was een feit in 2021.

Die fusieploeg speelde dat seizoen nog in het ouwe getrouwe Lindekouter. maar dat was tegelijk ook voor het laatst. EM United haalde een mooie eindplaats. SK Lochristi (een plaatsje hoger) trok zich terug en degradeerde vrijwillig terug naar de provinciale reeksen. Daardoor mocht EM United deelnemen aan de play-offs en geheel onverwacht haalden ze ook de promotie naar de tweede nationale reeks binnen.

Die promotie betekent wel het einde van Lindekouter. Dat is niet goedgekeurd voor het voetbal in die tweede nationale divisie (het vierde niveau). Erpe-Mere United speelt nu tijdelijk hun A-wedstrijden op hun C-veld; Steenberg. Dit in afwachting van hun nieuwe stadion dat naar alle waarschijnlijkheid zal verrijzen op de oude velden van Mere FC.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %