FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Meerbeek in navolging van Kortenberg

Recent waren we bij de buren uit Kortenberg. Maar in de deelgemeentes Everberg en Meerbeek wordt ook een balletje gerold. We haalden al even Standaard Meerbeek aan in ons vorige artikel, reden genoeg om bij het A veld van de ploeg langs te gaan.

Everberg en Meerbeek

Na het aloude voorbeeld van Kortenberg wilde Meerbeek niet achterblijven op voetbalvlak. Het duurde wel tot 1966 eer ze een echte eigen ploeg hadden met de oprichting van Eendracht Meerbeek. Net als Kortenberg wisten ook zij nooit de nationale reeksen te halen, maar het voetbalplezier was er niet minder om. Rustig kabbelde hun geschiedenis verder tot in 2008 werd besloten samen te gaan met die andere buren uit Everberg.
Die Everbergse ploeg volgde het Kortenbergse voorbeeld een pak sneller. Want in 1931 hadden zij al Voetbalvereeniging Standaard Everbergh. De oorlog deed hun organisatie geen goed, want in 1955 besliste de ploeg ermee op te houden. Daarna moesten ze het even zonder doen. Tot Eendracht Meerbeek hen een idee gaf. Want een jaartje na de Meerbeekse buren werd in Everberg Voetbalvereniging Standaard Everberg opnieuw opgericht.

Fusie

Tot in 2008 dus. Want dan werden VV Standaard Everberg en Eendracht Meerbeek samen Standaard Meerbeek. De stamnummer van Meerbeek bleef bestaan en de A ploeg bleef ook in Meerbeek spelen. Tot op de dag van vandaag dus. En dit samen met Liefhebbers Meerbeek; een recreantenploeg waar verder bitter weinig van te vinden is. Indien iemand daar meer van zou weten, alle info is altijd welkom.
Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.
PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %