FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Lower league galore in Bekkevoort

Terug naar de krochten van het lower league voetbal in België na enkele bezoekjes aan eersteklassers. Vlak bij Diest is Bekkevoort al decennialang actief in de provinciale reeksen van Brabant en later Vlaams-Brabant?

Lang wachten

Voetbalfans in Bekkevoort moesten het heel erg lang doen met voetbal in de naburige gemeentes. Vooral Diest springt dan in het oog, al ligt het ook niet zo heel erg ver van Leuven en Beringen. Die zullen dus ook wel de nodige fans uit Bekkevoort weten te halen. Maar sinds 1952 is de gemeente de trotse bezitter van hun eigen ploeg. Voetbalclub Bekkevoort zag in dat jaar immers het levenslicht.

Eigenlijk ligt de thuisbasis meer specifiek in Robbesrode (Robbesove in de volksmond), een gehuchtje binnen de Bekkevoortse gemeentegrenzen. De geschiedenis van de ploeg is altijd provinciaal geweest, maar wist wel wat volk op de been te brengen. Vooral voor de lokale derby’s. Heel even was dat ook tegen het beruchte FC Assent dat een zeer kort maar krachtig leven beschoren was. Dat van VC Bekkevoort is dan weer een pak standvastiger.

Charmant stadion

Het merendeel werd doorgebracht in de derde en de vierde provinciale reeks. Een keer eindigden ze zelfs allerlaatste in de vierde provinciale divisie. Maar er waren ook positieve jaren te noteren. Een handvol keren wisten ze de tweede provinciale reeks te halen. Maar hoger kwamen ze vooralsnog niet. Het is dan ook bijna verbazend te noemen dat ze een kleine zittribune hebben.

Die accommodatie hebben ze sinds 1977 in gebruik, niet toevallig op hun 25ste verjaardag. Hun stadionnetje van toen is nu nog steeds in gebruik en intussen wisten ze nog een pak jaren toe te voegen. De koninklijke titel hebben ze nog niet aangevraagd, maar dat maakt een bezoekje er niet minder charmant om. Vooral hun zittribune en enkele attributen uit de jaren 70 springen in het oog. Alsook de zelf geconstrueerde bar, waar ze zelf terecht fier op zijn!

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %