In de actualiteit

Lille OSC: autoriteiten Amsterdam laten zich weer kennen

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Na de verschillende debacles afgelopen seizoen rondom thuiswedstrijden van Ajax vond dinsdagmiddag een nieuw dieptepunt plaats. Een combinatie van politie en ME arresteerde rond de 300 Lille-supporters. Niet alleen misten zij de wedstrijd, ook zaten er een hoop onschuldigen bij. Lille OSC komt als club met een statement.

Willekeur

Vorig seizoen vonden er al diverse van dit soort rariteiten plaats in de hoofdstad. De supporters van Willem II, die op vrij vervoer mochten afreizen naar de Johan Cruijff Arena, werden op het centraal station opgewacht, vastgehouden en gefotografeerd. Zonder reden. Dit gebeurde gewoon, en de Tilburgers hadden het er maar mee te doen. Nou is het niets nieuws dat de ME in Amsterdam er een hobby van maakt om uitsupporters te pesten, maar dit verhaal ging als een lopend vuurtje het land door.

Verderop in het seizoen werden de Ajax-supporters zelf ook nog flink genaaid. De entrada’s die zij al jarenlang bij het stadion hielden, werden plotseling verboden door de Burgemeester van dienst. Thuis tegen Juventus, voor de wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League, trokken de lange latten erop uit met een waterkanon en een peloton aan paarden. De supporters werden zonder pardon het plein rondom de ArenA afgeveegd. Een storm aan kritiek volgde, maar verbetering niet.

Supporters Lille OSC volgende slachtoffer

Nu moest dus ook Lille OSC er aan geloven. Voor de openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League werden er zo’n 300 meegereisde supporters opgepakt. Een aantal zouden schade hebben aangericht en vuurwerk hebben afgestoken, maar het meerendeel was absoluut onschuldig. In een interview met France 3 doen de supporters hun verhaal.

Enige verschil met de Nederlandse clubs, die het doorgaans allemaal zijn beloop laten, is dat Lille nu met een officieel statement naar buiten is gekomen aangaande haar supporters. Hierin valt te lezen dat zij het meer dan schandalig vinden dat er zoveel supporters zijn opgepakt, en dat zij zonder pardon hun wedstrijdkaart vergoed krijgen. Kijken we mee, Nederland?

De verklaring van Lille OSC, waarschijnlijk via Google Translate vrij vertaald:

In de Hekken - verklaring Lille OSC

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Roman de Lange
Over de schrijver

Geniet van alles wat met sfeer te maken heeft. Voorliefde voor de Duitse competities vanwege de sfeer en de stadions. Vindt de sfeer bij Europese topclubs dramatisch. Groundhopper in wording.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: Bryan Smeets neemt kampioenschap Ajax af

  In de actualiteit

  Opnieuw geen Ajax-supporters welkom in Den Haag

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Mevrouw Halsema: Aan u de taak dit op te lossen!

  In de actualiteit

  Vak-P houdt voet bij stuk: Homeless party in Amsterdam (UPDATE!)