Vak 410 against modern footballNu de loting voor het Europese Cups achter de rug is, waarbij de supporters van AZ en PSV niet echt aansprekende clubs en/of leuke reisjes in het verschiet hebben, zou je denken dat de Ajaxfans juist heel blij zijn met aansprekende clubs en prachtige Europese bestemmingen. Maar ook onder deze fans heerst onvrede, want het feit dat ‘we’ als Nederlandse clubs nog slechts een bijrol mogen vervullen in het bal der miljonairs is een aantal van hen een doorn in het oog.

Vanmorgen kwamen we op Facebook deze tekst tegen van een Ajacied die helemaal niet blij is. Een tekst die we jullie niet willen onthouden. Misschien dat Michael van Praag meeleest en zorgt dat hier wat aan gebeurd, in plaats van zich misplaatst druk te maken over een spandoek

”Tegen het moderne voetbal”, in menig stadion in binnen en buitenland zie je deze tekst te pas en te onpas verschijnen. Het moderne voetbal wat zich kenmerkt door in alles haaks te staan op wat voetbal ooit was. Een mooi volksvermaak en vooral laagdrempelig. Het moderne voetbal met al zijn regels en beperkingen en niet te vergeten de idiote prijzen voor van alles en nog wat. Het moderne voetbal, met stadions waar je niet meer mag staan, waar je met een combi naar een uitwedstrijd moet, waar je alcoholvrij bier krijgt te zuipen tegen een prijs waar een paard de hik van krijgt. Het moderne voetbal waarbij de kleine competities worden leeg gekocht door clubs met een sjeik als eigenaar, of gewoon clubs met honderden miljoenen schuld. Het moderne voetbal waar geen vuurwerk of sfeer wordt getolereerd en je wordt verzocht vriendelijk te lachen naar de tientallen camera’s die de tribunes bewaken. Kortom, het voetbal wat eigenlijk niemand wil.

Gelukkig zijn wij supporters hier fel op tegen toch ? Al die combi’s, weer je beste speler verliezen aan een club met poen. Kaart prijzen die als een raket omhoog schieten omdat we het ”geweldige” Barcelona op bezoek krijgen. Idiote regelingen op de Toekomst etc. etc..

Wat was ik dan ook verbaasd dat ik gisteren blijkbaar de enige was die het gewoon een gigantische KUT loting vond. Barcelona….. de club die haast symbool staat voor het verval van het voetbal, boegbeeld van het ”Moderne voetbal”. De club met 364.000.000 schuld !!!! De club die niet eens geld heeft om zijn eigen stadion op te knappen. Mijn haat tegen zowel Barca als Real is zo diep, dat ik niet eens naar de ArenA ga, als we tegen ze spelen. Helaas ben ik gewoon de enige blijkbaar. Redenen als, gezellige stad, mooi weer en ”ik kom voor AJAX” zag ik her en der voorbij komen. Barcelona is ook en gezellige stad als AJAX er niet speelt lijkt mij dan en het mooie weer heb je hier ook. En ook apart dat mensen wel voor ”AJAX” naar Barcelona gaan, maar dan weer niet naar Milaan of Glasgow. Natuurlijk gaat geen enkele supporter alleen voor AJAX. Een paar meier uitgeven aan vlucht, hotel etc. om vervolgens tegen een euro of 50 op de 67e ring in een totaal sfeerloos stadion je club met 12-0 kansloos op zijn bek te zien gaan. Tuurlijk, dat geloof ik meteen.

Dat er weinig zal veranderen aan het huidige voetbal, daarvan ben ik me wel degelijk bewust. Maar dat de supporters langzaam aan het mee veranderen zijn, dat vind ik oprecht jammer.

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.