In de actualiteit

KNVB niet gediend van pitch invasion: boete Willem II

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Vanmiddag werd bekendgemaakt dat de KNVB FC Twente een boete heeft opgelegd van 7500 euro, voor de pitch invasion na de kampioenswedstrijd op 22 april. Ook Willem II heeft inmiddels een boete ontvangen, van 5000 euro, voor de pitch invasion na de halve finale van de KNVB beker op 28 februari. Honderden Willem II supporters bestormden het veld na een zenuwslopende penaltyserie. Logisch, wanneer je naar de Kuip mag om de finale om de KNVB beker te spelen. Helaas denkt de bond er weer eens anders over. Net als FC Twente heeft ook Willem II het schikkingsvoorstel geaccepteerd.   

Passie en emotie

Passie en emotie kent de voetbalbond duidelijk niet. Een bomvol stadion met een uitgelaten sfeer is het perfecte decor voor een halve finale van de KNVB beker. De nationale beker, waar ook kleinere clubs weer eens groot kunnen zijn. De laatste KNVB bekerfinale die Willem II hiervoor speelde dateert alweer uit het seizoen 2004-2005. Dat de strijd om ‘de dennenappel’ in Tilburg leefde kan de dwarsliggende bond, die blijkbaar liever ziet dat we allemaal voor de televisie zitten, helemaal niets schelen.

Respect

Want waar baseert de KNVB de gegeven boete op? Zijn ze in Zeist bang voor rellen? Of dat de spelers in gevaar komen? Het waren de spelers van Willem II die net zo uitzinnig waren als de supporters, en het feest daarom samen vierden.

Ook toonden de Willem II supporters een grote mate van respect voor zowel de spelers als de supporters van AZ. Er werd ruimte gemaakt zodat de spelers van de club uit Alkmaar het uitvak konden bereiken, om zo hun meegereisde supporters te bedanken.

Verschil in boetes

Waar FC Twente een boete van 7500 kreeg opgelegd, bedraagt de boete voor Willem II 5000 euro. Een woordvoerder van de KNVB verklaarde tegenover het Brabants Dagblad dat dat te maken kan hebben met eerdere voorvallen, en met maatregelen die de club eerder al heeft genomen om een pitch invasion te voorkomen. FC Twente deed dat door te dreigen dat de huldiging geen doorgang zou vinden.

Willem II heeft het verbod op vuurwerk op last van de KNVB duidelijk naar de supporters gecommuniceerd, waar zij zich dan ook keurig aan hebben gehouden. Spijtig is dat de bond wat anders heeft gevonden om de supporters van Willem II mee te treiteren. De bond lijkt dan ook oprecht op zoek naar een stok om mee te slaan richting fanatieke supporters. Walgelijk.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Boy de Haan
Over de schrijver

Eindredacteur bij In de Hekken. Studeert Journalistiek om continu met voetbal, maar vooral de daarbij horende randzaken, bezig te mogen zijn. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  35.000 Tukkers on tour: Wil de laatste het licht uitdoen?

  In de actualiteit

  FC Twente moest na de vuurwerkramp 'gewoon' voetballen

  In de Boeken

  Cupkoorts FC Groningen: de droom van elke supporter

  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van: Royal Antwerp FC