Voetbalsupporters

Kampioenen!

De Europese stadions zitten grotendeels nog op slot. Toch worden de eerste clubs al kampioen (of promoveren). Wij verwennen jullie met prachtige beelden van de eerste kampioenen van Europa. Lekker gloryhunten dus en genieten van supportersbeelden!

Internazionale kampioen

Voor het eerst in elf jaar is Internazionale kampioen geworden. Duizenden mensen vierden feest.

Cambuur kampioen

Vorig jaar werd de competitie stopgezet door de KNVB. Cambuur stond toentertijd ruim aan kop, maar moest nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Dit weekend vierden zij uiteindelijk toch het (officiële) kampioenschap. Beelden zijn van deze en vorige week!

https://twitter.com/Ultramaniatics_/status/1388245042658267144?s=20

https://twitter.com/Ultramaniatics_/status/1383175047527940107?s=20

Ajax kampioen

Nummertje 35 voor Ajax werd groots gevierd rondom de Arena gisteren, nadat vorige week al het officieuze feestje in een deels gevulde Arena werd gevierd.

Norwich City kampioen

Het was al langer duidelijk dat Norwich kampioen ging worden in de Championship. Dit weekend mocht het feestje dan eindelijk officieel gevierd worden.

Cheltenham Town promotie

Cheltenham Town behaalde afgelopen week officieel promotie naar de League One. En dat betekende heel veel voor de spelers en de supporters. Dit is waar het om draait: support your local!

Zenit St. Petersburg kampioen

Met een 6-1 overwinning tegen Lokomotiv Moskou kroonde Zenit zich voor het derde jaar op rij tot kampioen van Rusland. In tegenstelling tot andere kampioenschappen mochten zij dit doen voor deels gevuld tribunes. In Rusland zijn supporters in beperkte mate namelijk weer toegestaan. Een van de hoogtepunten van de vieringen was spits Artem Dzyuba die verkleed als Deadpool het feest vierde.

Legia Warschau kampioen

In Polen kroonde topclub Legia Warschau zich alweer tot kampioen. Dit leidde tot uitzinnige taferelen in… Den Haag! De supporters van ADO vierden het feestje van hun Poolse vrienden namelijk volop mee. Zo viel er in Den Haag toch nog wat te vieren!

Slavia Praag kampioen

In de laatste jaren heeft Slavia Praag zich ontwikkeld tot de alleenheerser in het Tsjechische voetbal. Internationaal doet de club als enige uit het land goed mee met dit jaar een plaats in de kwartfinale in de Europa League en nationaal won het dit weekend haar 3e titel op rij. In de 5-1 overwinning op Viktoria Pilsen wist de Nederlandse spits Mick van Buren nog een doelpuntje mee te pikken. Bron foto’s: tribunaseverslavia.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %