Actueel

Juni 2017: Plotseling overlijden Tioté, bijzondere veldbestroming FC Basel

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand juni, waarin onder andere Cheick Tioté plotseling overleed en een bijzondere veldbestorming bij FC Basel.

Cheick Tioté was alles wat een supporter wilde zien

In juni overleed plotseling voormalig Eredivisie-speler Cheick Tioté. Redacteur Brian Wijker schreef kort na zijn overlijden een schitterende ode. Lees hieronder een kleine greep uit deze ode.

Tioté stond symbool voor alles wat een supporter wilde zien. Subtiele hakballetjes, gek dribbelwerk en andere miraculeuze hoogstandjes waren niet per definitie aan hem besteed, maar het opknappen van vuil werk was hem op het lijf geschreven. Tioté was een knokker. Een speler die tot de laatste seconde van de wedstrijd voorop in de strijd ging. En soms misschien wel iets te ver, door zijn onuitputtelijke honger naar succes. Medespelers stonden tijdens een partijspel op de training liever niet tegenover Tioté, omdat hij nog wel eens de drang had een vliegende tackle te maken. En daarom werd hij ook in Engeland razend populair, waar hij 6,5 jaar het shirt van Newcastle United droeg.

 

Het is een gebruikelijk ritueel geworden bij clubs waarvan hun huidige of voormalige publiekslievelingen het leven laten, om zijn rugnummer nooit meer te gebruiken. De Newcastle-fans zijn dan ook een petitie gestart om ervoor te zorgen dat het rugnummer 24 van Tioté nooit meer bij een van hun helden om de schouders hangt. Het zou een prachtig eerbetoon zijn aan een voetballer die symbool stond voor wat de fans wilden zien. In de hemel worden zijn vliegende tackles nu al gevreesd.

 

Rust zacht, Cheick Tioté!

Tioté rent juichend weg na zijn wondertreffer tegen Arsenal. St James’ Park is in extase.

Bijzondere veldbestorming bij FC Basel

Aparte beelden uit Basel afgelopen juni. Supporters van FC Basel bestormden het veld tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC St. Gallen. Niet uit protest of onvrede, maar juist om de aftredende voorzitter van de club Bernard Heusler te bedanken. Onder ‘Bärni’ wist de club 8 jaar op rij kampioen te worden en daar zijn de supporters de voorzitter zeer dankbaar voor.

Don’t Look Back In Anger

Een paar weken na de aanslagen in Londen, speelden Frankrijk en Engeland tegen elkaar. Voor de wedstrijd speelde de band het iconische ‘Don’t Look Back In Anger’ van OASIS ter nagedachtenis aan al diegenen die hun leven verloren aan onzinnige aanslagen, maar vooral om te laten zien dat voetbal verbroedert en dat idioten ons niet kapot kunnen maken. Geniet mee van onderstaande beelden!

https://www.youtube.com/watch?v=edDOUz_za48

Football Lads Alliance

Op 24 juni 2017 trokken duizenden Engelse voetbalsupporters bestaande uit onder andere supporters van West Ham en Millwall door de Londense straten tegen terrorisme. Onder de naam Football Lads Alliance verenigden zich veel supporters en liepen gezamenlijk een grote mars in Londen. Dat leverde erg mooie beelden op. Voetbalsupporters tegen terrorisme!

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %