8 mei 1999, Carlisle United staat er slecht voor. De laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Plymouth Argyle, moet gewonnen worden om degradatie naar de Conference League te vermijden. De wedstrijd verloopt desastreus voor The Cumbrians. Plymouth Argyle komt op een 0-1 voorsprong en directe concurrent Scarborough stevent in haar wedstrijd op een punt af. Degradatie lijkt een feit. Carlisle scoort nog wel de gelijkmaker en krijgt in de 95e minuut een corner. Carlisle keeper Jimmy Glass rent naar voren om zijn teamgenoten bij die corner te helpen.

Jimmy Glass, een keeper die uitgeleend is door Swindon Town aan Carlisle United, maakt zich onsterfelijk. Een terugvallende bal wordt door Glass met een halve volley in de netten geschoten. Carlisle United wint met 2-1 en weet degradatie te vermijden. Er komen oerkrachten op de tribune los. De 7.500 fans van Carlisle United vliegen elkaar in de handen, mensen springen en feesten. Wat er bij Jimmy Glass door zijn hoofd schoot? “Oh shit, dadelijk liggen er 2.000 man op me“, om enkele seconden later door zijn teamgenoten en supporters bedolven te worden. De scheidsrechter blies enkele seconden later af en Carlisle United bleef, met hakken over de sloot, in de Football League. Het was Carlisle’s Great Escape, waar twee prachtige filmpjes van zijn.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.