Eredivisie

Is dit wat jullie willen?

Afgelopen week stonden er twee klassiekers op het programma en in beide gevallen waren supporters van de tegenpartij niet welkom. Terwijl het in de media vooral gaat over de maatregelen rondom De Kuip en Steven Berghuis, ging het te weinig over SC Heerenveen – FC Groningen. Daar blonk de lokale vierhoek weer eens uit in een bizar angstige houding ten opzichte van de supporters van Groningen. Last minute werd besloten om de capaciteit voor het uitvak te verminderen met de helft.

https://twitter.com/fcgroningen/status/1617096868781080578

Van 1200 naar 600

FC Groningen kreeg in eerste instantie, zoals verwacht, een verplichte combi richting SC Heerenveen voor de Derby van het Noorden en dacht er met 1200 man in het uitvak een mooie pot van te gaan maken. Maar daarbij waren ze burgemeester Tjeerd van der Zwan even vergeten: hij presteerde het namelijk om vier dagen voor de wedstrijd te besluiten dat 1200 supporters uit Groningen echt te veel van het goede zouden zijn. Met onzinnige argumenten en verwijzingen naar eerdere “ongeregeldheden” van de Groningen-aanhang maak het burgervadertje de derby in één klap dood.

FC Groningen supporters zijn boos op Heerenveen

Als supportersgroep kan je eigenlijk maar één ding doen bij dit soort acties en dat is boycotten. Uiteindelijk namen drie supporters plaats in het uitvak om een doek met ‘Is dit wat jullie willen?’ te tonen. Helaas is het antwoord vanuit de lokale overheid en politie een volmondig ja en dat resulteerde zelfs in een viertal lege uitvakken afgelopen weekend.

Nieuw Noord blaast sfeeractie af

Bij rivaal SC Heerenveen besloot Nieuw Noord zich solidair te verklaren met de Noorderburen en blies een georganiseerde sfeeractie af. De harde kern van Heerenveen liet op de eigen website weten niets te moeten hebben van het belachelijke besluit van de gemeente.

https://twitter.com/nieuwnoord/status/1615802548832636940

We vrezen met grote vrezen dat we dit soort belachelijke maatregelen die gewoon eenzijdig kunnen worden opgelegd nog veel vaker gaan zien in Nederland en laten we eerlijk zijn: die lege uitvakken maken wedstrijden er echt niet leuker op.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %