In de geschiedenisboeken

In De Geschiedenisboeken: Ontroerende reacties familie Reyes na overlijden

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

José Antonio Reyes Calderon kent een indrukwekkende CV in de voetbalwereld. Arsenal, Benfica, Atlético Madrid en Real Madrid zijn clubnamen die zijn grootsheid als voetballer bevestigen. Furore maakte hij vooral bij Sevilla, zijn grote liefde. Een auto-ongeluk op 1 juni 2019 maakt een triest einde aan zijn imposante voetballoopbaan. Zijn familie is ontroostbaar, wat terug te zien is in de reacties. 

Zelfs toen Reyes in zijn nadagen van zijn carrière voor Extremadura speelde, keerde hij steeds terug naar zijn geboorteplaats Utreta, een dorpje vlakbij Sevilla. Eén van de vele ritten werd de oud-international van Spanje fataal. Reyes verongelukt met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur op een snelweg. Ook zijn neef komt om tijdens het ongeval.

Reacties familie

In een reportage van betaalzender Movistar zegt de vader van Reyes dat het gemis groot is. De moeder, van kleins af aan José’s grote steun, komt amper buiten en is inmiddels 40 kilo afgevallen. De vader zelf kijkt geen enkele wedstrijd meer van Sevilla om de pijn te vermijden.

De zoon van Reyes, profvoetballer in wording, reageert op social media op het overlijden van zijn vader. Aangezien hij in de jeugdopleiding van Leganés zat, zag hij zijn vader niet altijd. Bij een foto van 18 mei zegt hij vrij vertaald:

”Dit is het laatste moment dat we samen hebben doorgebracht, papa…die dag gaf je me advies zoals je altijd doet, maar vandaag ben je vertrokken om niet meer terug te keren. Het is een hele zware dag voor mij! Ik was en zal altijd heel trots op je zijn, papa. We hebben niet zoveel tijd doorgebracht als we samen wilden, maar alleen jij en ik weten hoeveel we van elkaar hielden! Ik weet dat je vanuit de hemel voor me zult zorgen en ik je nooit zal vergeten!! Ik hou van je papa!! Bedankt allemaal voor de liefdesboodschappen die ik ontvang!!”

Beelden uitvaart

Header is afkomstig van Pro Shots

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballIn de actualiteitIn de fotoreportagesZuid-Europa

  Benfica B: Voetballen op een spooklocatie

  Derby DaysIn de actualiteitReportageUltras/fanatieke supportersZuid-Europa

  Getafe: op stap met de ultras tijdens de derby

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 15

  In de actualiteit

  Visit Rwanda: malafide sponsor van Arsenal