Voetbal in Duitsland

In beeld: Union Berlin vs. Napoli

Het overgrote deel van de Champions League wedstrijden zijn voor ons als liefhebbers niet interessant. Barcelona tegen Chelsea of Manchester City tegen RB Leipzig. Daar hoeven we niet voor op te letten. Maar gelukkig zit er af en toe nog een wedstrijd bij die daadwerkelijk interessant is: Union Berlin tegen Napoli valt in die categorie.

Dat we Union Berlin in de Champions League mogen zien is al een wonder op zich. De schitterende volksclub is juist het type club dat je vrijwel nooit meer ziet in het miljoenenbal. Een supportersschare die in heel Duitsland terecht wordt gerespecteerd. Ook tegenstander Napoli mag rekenen op de steun van een achterban die door heel Europa naam heeft gemaakt. Alhoewel natuurlijk niet altijd op positieve wijze…

De droom

Vanwege de UEFA-regeltjes heeft Union Berlin er helaas voor moeten kiezen om de wedstrijden in het Olympiastadion van rivaal Hertha BSC te spelen. Een grote teleurstelling voor de supporters van Union. Daarnaast gaat het sportief niet best met Die Eisernen. In de Bundesliga is al weken niet gewonnen en in de Champions League zijn de Duitsers nog puntloos. Genoeg reden voor onvrede?

Nee, niet bij de supporters van Union Berlin. Voor de wedstrijd wordt met enkele tekstdoeken een belangrijke boodschap duidelijk gemaakt: vergeet nooit waar je vandaan komt! Bij Union Berlin zijn ze nog niet uit het oog verloren hoe bijzonder de laatste seizoenen zijn geweest. De wedstrijd tegen Napoli brengt niet de ommekeer. In een wedstrijd met geweldige sfeer van beide kant gaan de Italianen er nipt met de winst vandoor.

Maar ook na de wedstrijd worden de spelers nog een keer toegesproken door de supporters. Niet om ze de les te lezen maar om ook hen te herinneren hoe bijzonder dit alles is. “Wij leven momenteel de droom, koppies omhoog”. Zo kan het dus ook. Union Berlin blijft toch een hele bijzondere club en om ze in de Champions League te zien is genieten. De mannen van Los Misenas waren er bij en legden alles vast, wat zorgde voor mooie beelden.

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %