Actueel

In beeld: Superclasico in La Bombonera

La Bombonera is al een indrukwekkend stadion als er geen supporters zijn. Met 57.000 bloedfanatieke Argentijnen op de tribunes laat het La Boca schudden op alle grondvesten. Wanneer de aartsrivaal op bezoek komt is het een ongekende heksenketel die je nergens anders ter wereld aantreft. Het zorgt voor fenomenale taferelen, oorverdovend gezang en letterlijke iedere supporter die met alles wat hij of zij heeft hun Boquita aanmoedigen. Afgelopen weekend was het weer zover, de Superclasico in het stadion van Boca Juniors.

Superclasico in beeld

Je kan er boeken over vol schrijven. Zowel over de club Boca Juniors, het stadion La Bombonera als de Superclasico. Maar de onderlinge strijd tegen River Plate in La Bombonera is met geen pen te beschrijven. Dat kan je alleen maar ervaren. Maar wanneer je die mogelijkheid nog niet hebt gehad, dan spreken de beelden voor zich.

In maart bezochten we de Superclasico in Monumental, wat mede door het ontbreken van veel harde kern leden van River Plate niet dat absolute gekkenhuis opleverde. Maar deze return heeft het allemaal. Zeker als Boca Juniors ook nog eens wint. Kijk en geniet.

https://www.youtube.com/watch?v=8XuS7exCKJchttp://

Vanaf minuut 21 de taferelen bij het enige doelpunt

Header: Proshots
Foto’s: via GruppaOF, Ultras-Tifo, CubaBosteros, PampaAranda

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %