In de actualiteit

Hooligans Bielefield vs Groningen!

In de Hekken Shop

Hooligans van Arminia Bielefield en FC Groningen zijn gisteren slaags geraakt in de binnenstand. In Groningen spelen beide clubs vandaag een vriendschappelijke wedstrijd. Voor hooligans de uitgelezen mogelijkheid voor een wat minder vriendschappelijke confrontatie. 

Hooligans Groningen

In Het Dagblad van Het Noorden staat: ”Het ging zo snel. In 15 tot 20 seconden veranderde de straat in een oorlogsgebied.” Op beelden die zijn gemaakt wordt duidelijk dat een grote groep gasten als een dolle op elkaar in hakt. Afgesproken werk, lijkt het. Die indruk heeft de medewerker ook. ,,Ze waren de hele tijd druk in de weer met hun telefoons en op een afstandje stonden een paar op de uitkijk.”

Na een korte, gelijkopgaande confrontatie, pakken hooligans van Bielefield het nodige straat- en terrasmeubilair. Hiermee creëren ze de overhand, waarna vervolgens de overwinning wordt binnengehaald. Door de Groningen straten galmt: ”Bielefield, Bielefield!”

Headerfoto ter illustratie.

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.