GroundhoppingVoetbal in Engeland

Hillsborough, een aanrader

De kenners en liefhebbers hoef je waarschijnlijk niet te overtuigen: Hillsborough van Sheffield Wednesday is een aanrader. Je moet het Engelse stadion uit 1899 gezien hebben!

Het stadion heeft enkele renovaties gekend en biedt plaats aan meer dan 40.000 toeschouwers. Sheffield Wednesday speelde hier in 2000 voor het laatst in de Premier League. In de drie seizoenen die toen volgden werd Gerald Sibon driemaal topscorer van de club.

Sheffield Wednesday komt momenteel uit in de League One. De bezoekersaantallen zijn echter nog steeds hoog: het team speelt thuis vaak voor zo’n 25.000 toeschouwers. Hierdoor behoort de club niet alleen tot de best bezochte teams van het derde niveau: mochten ze promoveren, dan zouden ze qua gemiddelde opkomst ook tot de top van de Championship behoren!

Hillsborough

Vanaf het centrum rijden trams die je na een kort ritje in de wijk Hillsborough brengen. Vanaf hier is het een korte wandeling naar het stadion. Tickets voor Sheffield Wednesday kunnen gemakkelijk online worden gekocht.

Tegen Cambridge zien we drie goedgevulde tribunes. Aan één zijde achter het doel nemen de gasten plaats. Ondanks het respectabele aantal uitsupporters is deze grote tribune verre van vol, zoals je vaker ziet bij de bezoekende clubs.

Dat Hillsborough geliefd is bij voetbalsupporters snappen we volledig. Deze gedachte wordt door de foto’s bevestigd!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %