ActueelVoetbal in België

Heerlijke pyro bij de finale VV Spirit – Rijnmond HS

Op zaterdag 16 juni stond de finale van de nacompetitie op de agenda. Als amateurliefhebber ben ik gek op dit soort wedstrijden. Alles zit erop en eraan: spanning, een vol sportpark en bijna altijd wel een hoop vuurwerk. In een seizoen waarin ik vele mooie amateurwedstrijden bezocht, wordt dit het toetje. VV Spirit komt uit Oudekerk aan de IJsel, net boven Rotterdam. Rijnmond Hoogvliet Sport komt uiteraard uit Hoogvliet, een deelgemeente van Rotterdam.

Stefan de Vrij

VV Spirit is een typische Tweede Klasser, al kwam het dit jaar uit in de Derde Klasse. Toch heeft de club een grote speler voortgebracht: Stefan de Vrij. Op deze zaterdag staat het Stefan de Vrij Toernooi op het programma. Het is dus druk op het sportpark. Dat komt ook omdat Rijnmond HS een grote supportersschare heeft meegenomen. Ruim van te voren hebben zij hun plekje op het terras al gevonden. Het gaat er gezellig aan toe. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd worden de eerste spandoeken opgehangen.

Pyro

Iets voor 15.00 uur komen de spelers het veld op. Aan beide kanten wordt er ontzettend veel vuurwerk afgestoken. Dat zorgt uiteraard voor vette foto’s! De sfeer van de supporters slaat ook over op het veld, want de wedstrijd brandt direct los. Vele kansen volgen aan beide kanten. VV Spirit weet twee keer te scoren. Rijnmond HS scoort wonderbaarlijk niet. Een pracht afstandsschot belandt op de lat en een inzet van dichtbij wordt vlak voor de lijn gekeerd. Ruststand: 2-0.

Tweede Helft

De tweede helft begint gespannen en gezapig. Na een uur spelen valt plotseling de 2-1, waardoor het weer spannend wordt. Hierna krijgt Rijnmond HS nog de kans op de 2-2, maar de bal wilt er vandaag niet gemakkelijk in. Aan de andere kant valt wél de 3-1, waarna het besef bij beide teams er is dat het gespeeld is. Het wordt uiteindelijk nog geflatteerd 4-1 en zelfs 5-1, het resultaat is hetzelfde. Spirit promoveert, waardoor volgend seizoen ook de derby tegen DCV weer op het programma staat!

Foto’s

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %