Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Harry Kane steekt Leyton Orient de helpende hand toe

We hebben eerder al uitgebreid geschreven over de moeizame weg terug omhoog van Leyton Orient. Na jarenlang financieel wanbeleid is de club langzaamaan bezig uit een diep dal te kruipen. Meer daar over is hier te lezen. Vorig jaar jaar keerde de club weer terug in de League Two, de laagste ladder van het Engelse profvoetbal. De beelden daarvan gaven toch wel wel wat kippenvel. En nu krijgt de club vanuit onverwachte hoek, in deze financieel zware tijden, steun van niemand minder dan de aanvoerder van het Engelse elftal: Harry Kane.

In 2010-11 was Harry Kane nog slechts een jongen van 17 die uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur kwam. Op zoek naar speeltijd werd de spits in de winterstop van 2011 voor een halfjaar verhuurd aan een andere club uit Londen: Leyton Orient. Bij The O’s kwam de latere international tot zijn eerste speelminuten in het betaalde voetbal. Een week na aankomst scoorde de jongeling zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal in een 4-0 overwinning op Sheffield Wednesday. Het eerste doelpunt van velen in zijn carrière. Tegenwoordig is Kane de superster van Tottenham Hotspur, aanvoerder van The Three Lions en winnaar van de Europese gouden schoen en topscorer van het WK. Hij is echter nooit vergeten waar hij vandaan komt en biedt zijn voormalig club nu een reikende hand toe.

Corona heeft financieel een zwaar effect op de voetbalclubs. Zeker voor een club als Leyton Orient, die pasgeleden nog op het randje van een faillissement balanceerde, zijn het zware tijden. Vandaar dat er nu een unieke regeling is ontstaan tussen voormalig speler en club. Harry Kane is volgend seizoen de shirtsponsor van Leyton Orient. En omdat de spits er weinig voor voelt met zijn eigen hoofd voor op het shirt te gaan staan, is er gekozen voor goede doelen. Op het thuisshirt staat “thank you, frontline heroes”, een bedankje aan de essentiële werkers in deze tijd. Op het uitshirt prijkt Haven House Children’s Hospice en op het derde shirt staat Mind, een liefdadigheid voor geestelijke gezondheid. Een schitterend gebaar en mooi om te zien dat sommige voetballers nog weten waar ze vandaan komen!

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern FootballAjax Champions League

  Ajax komt eraan, Londen is in paniek!

  In de actualiteitIn de fotoreportagesIn de videotheekVerenigd Koninkrijk

  Prachtige beelden van wederopstanding Leyton Orient

  Groundhopping

  Leyton Orient kijkt weer naar boven

  Against Modern Football

  Leyton Orient, kapot gemaakt door Francesco Becchetti