In de zomer van 2015 kwam ik via een groundhoppers forum achter een bijzondere wedstrijd in het Mijnstadion van Beringen. Beringen FC speelde destijds tegen KFC Diest (nog een pareltje). Er was deze zomerse middag van alles georganiseerd en zodoende beleefde ik hier een top dag! De hoge opkomst bewees dat Beringen nog niet vergeten is en mede door dit succes wordt dit feest deze zomer nog eens herhaald.

Retrowedstrijd

Op zaterdag 6 juli 2019 spelen oud spelers van Beringen FC tegen die van Sint Truiden VV. Sint Truiden is ook in 1924 opgericht en speelt op het hoogste niveau van België, de 1ste klasse A. Extra bijzonder is het speciale programma voor groundhoppers wat maakt dat je deze niet mag missen. De voetbaltoeristen worden vanaf 11:00uur welkom geheten in het stadion voor een uitgebreide rondleiding door de catacomben van het Mijnstadion. Zij kunnen hier foto’s maken van de spelerstunnel, kleedkamers en de oude kantine. Daarnaast is er, zowel letterlijk als figuurlijk, nog een ander hoogtepunt. Tegenover het stadion staat de Sint-Theodarduskerk waar groundhoppers exclusief toegang hebben om de 50 meter hoge toren te beklimmen en vanaf daar foto’s te maken van dit geweldige stadion. Tot 14:00 uur kan iedereen rustig rondlopen gezien er tot dan alleen organisatoren en spelers op het terrein zijn. Vanaf 14:00 uur gaan de poorten open voor het grote publiek waarna er om 15:00 uur wordt afgetrapt.

Tickets voor groundhoppers zijn exclusief te verkrijgen in de voorverkoop en kosten € 10,- per stuk. Stuur een mail naar [email protected] en zorg dat je erbij bent!

Robert Vermanen
Geboren in Sneek, maar woonachting in Brabant bezoekt Robert voornamelijk wedstrijden in het buitenland. De eerste wedstrijden waren in een tijd dat er nog geen navigatie was(?) en hij aangewezen was op een routebeschrijving van de ANWB. Dit leverde soms hachelijke avonturen op in grote steden met de stress van de aftrap die steeds dichterbij kwam. Heeft ook een eigen website, waar hij verslagen plaatst van zijn tripjes.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.