Groundhopping

Groundhoppen in eigen land met een sprookjesachtig decor

Eerder dit jaar schreef ik al dat we in Nederland een hoop onontdekte pareltjes hebben liggen. Groundhoppers trekken massaal naar onder andere Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Voor lost grounds, pyroshows en stadions met een geweldige achtergrond hoeven we echt niet per se naar het buitenland. In Nederland is ook nog genoeg te ontdekken. Vandaag zijn we op bezoek bij Odin ’59 in Heemskerk.

Slot Assumburg

Eén van die pareltjes is mede te danken aan de familie Van Velsen. Zij lieten in de dertiende eeuw Slot Assumburg bouwen. Het kasteel bood eeuwenlang onderdak aan verschillende aderlijke families. Ondanks dat het kasteel een grootse uitstraling heeft, is het in werkelijkheid niet meer dan een groot, duur huis. De muren zijn te dun om een echte aanval te overleven. Een echt veilig kasteel mag je het dan ook niet noemen In de negentiende eeuw heeft het slot nog gediend als ziekenhuis voor een cholera epidemie. De Nazi’s hebben er in de Tweede Wereldoorlog gezeten. Na de oorlog deed het slot nog dienst als gevangenis voor politieke gevangen.

Vandaag de dag zorgt het slot er vooral voor dat Sportpark Assumburg, waar Odin ’59 speelt een bijzonder fraai decor heeft. Op een waterkoude zaterdag in februari neemt de thuisploeg, dat goed in vorm is, het op tegen Capelle, dat vecht tegen degradatie. Het sportpark heeft naast een prachtig decor met het slot op de achtergrond ook nog een leuke, ouderwetse tribune met houten bankjes. Daarnaast zijn de boarding in de clubkleuren, blauw-geel, geschilderd. Een bijzonder leuk sportpark. In een saaie wedstrijd, die pas een beetje opleeft in de laatste tien minuten, wint Odin ’59. De wedstrijd is eigenlijk het schrijven niet waard, bovendien zeggen foto’s meer dan duizend woorden.

Heb je niks te doen dit weekend?

Dit weekend staan er een aantal hele mooie derby’s op het programma. Om 14.30 trappen in Vriezenveen DOS’37 en DETO af. Begin dit seizoen waren 2000 supporters getuigen van een mooie derby met veel vuurwerk. Mooi te combineren valt deze wedstrijd met een andere derby, die tussen Longa’30 en RKZVC. Daar wordt om 18.00 afgetrapt. Eerder dit seizoen hadden supporters van Longa’30 een ludieke advertentie geplaatst om de kerk Oranje te verven. Om 19.00 staat er in Gendt een andere derby op het programma, die tussen De Batvaven en RKHVV. Voor degene die de koud durven te trotseren is er dus meer dan genoeg te doen!

Foto’s

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %