Net over de Nederlands-Belgische grens kan je in een deelgemeente van Brecht een clubje vinden dat decennialang provinciaal het voetbal etaleerde. Maar intussen is de ploeg uitgegroeid tot een volwaardig nationaal team. KFC Sint-Lenaarts is er om te blijven zo lijkt het wel.

Eester of Sint-Lena(a)(e)rts?

In de Houtstraat in Sint-Lenaarts wordt er al meer dan 100 jaar gevoetbald. De club is naar eigen zeggen in 1916 opgericht als fiets- en voetbalclub. In 1917 zou de voetbaltak al haar eigen paden bewandelen. Later zouden ze zich aansluiten bij de Belgische voetbalbond.

Volgens de bronnen van de bond zelf echter zou de ploeg pas in 1928 zijn opgericht als Football Club de Eester Sint-Lenaerts. Al maken ze wel gewag van een ploeg die rond 1916 al zou bestaan hebben. We gaan er van uit dat het om dezelfde ploeg gaat.

79 jaar lang zou de ploeg in de provinciale reeksen haar kunsten laten zien. In die tussentijd werd het FC Sint-Lenaerts, KFC de Eester Sint-Lenaerts, KFC Sint-Lenaerts en intussen is het gewoon KFC Sint-Lenaarts. Geen fusies noch financiële problemen achtervolgden de ploeg, maar eerder een gezonde weg naar de top.

The only way is up

De echte stap werd in 2007 gezet wanneer ze voor het eerst promoveerden naar de nationale vierde klasse. En daar moesten ze niet onderdoen voor de tegenstand. De resultaten waren zeer behoorlijk en het was maar een kwestie van tijd voor een promotie volgde. Enkel zaaide de herstructurering van de Belgische competitie verwarring.

In 2016 werden ze ondanks goeie resultaten ingedeeld in de derde amateurreeks (het vijfde niveau). Een jaartje later promoveerden ze eindelijk, al was het dan naar de vierde reeks waar ze al zo lang hadden gespeeld. Het duurde amper een jaar. Sindsdien zitten ze alweer in dat vijfde niveau. Met grote goesting, veel ambitie en een prachtige tribune die tot de verbeelding spreekt!

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.