Keuken Kampioen Divisie

Gastvrijheid als uitgangspunt: FC Groningen x ADO Den Haag

Eerder schreven we al over ‘de koeken van Fortuna‘ en vandaag is het de beurt aan FC Groningen en ADO Den Haag. Laatstgenoemde club is morgen te gast in Groningen en daar zullen ze dan ook worden ontvangen als gasten en niet als wilde dieren.

Initiatief supportersverenigingen

Aan het begin van het seizoen 2019-2020 zetten de Supportersverenigingen van FC Groningen en ADO Den Haag een nieuwe standaard voor gastvrijheid. Ze vroegen hun clubs om 100 kaarten gratis aan elkaar ter beschikking te stellen. De besparing die hieruit voortkwam, kwam ten goede aan de Supportersvereniging. Dankzij deze bijdrage kon de SV de bezoekende supporters van een hapje of drankje voorzien.

In december 2019 genoten de fans van FC Groningen in Den Haag van warme chocolademelk en een smakelijk broodje worst. Het plan was dat ADO Den Haag-supporters op een vergelijkbare manier verwelkomd zouden worden in Groningen, maar door de onvoorziene coronapandemie werd dit enige tijd uitgesteld.

Deze vrijdag is het dan eindelijk zo ver: ADO Den Haag reist af naar Groningen. Daar wacht de supporters een heerlijke gehaktbal en een consumptiemunt voor een biertje of een drankje naar keuze. Beide clubs geven hier, onder aanvoering van de eigen supporters, een prachtig voorbeeld van hoe het altijd zou moeten zijn. Ontvang mensen op gastvrije wijze en je krijgt het vanzelf weer terug!

Waar de media (waar we onszelf duidelijk niet toe rekenen) er nog altijd een sport van maakt om supporters bij elke gelegenheid die zich voordoet in het verdomhoekje te drukken, is het vanaf nu onze missie om vooral de positieve actuele zaken uit te lichten. Dus zijn er initiatieven bij jouw club of gewoon als supporters onderling? Stuur ons een mailtje en wij brengen het onder de aandacht!

[foto Toin Damen / Pro Shots]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %