Actueel

Feyenoord – Marseille: De Kuip zinderende heksenketel

Eens te meer liet de harmonie tussen De Kuip en Het Legioen een tegenstander flink beven. De Fransen, die het nodige gewend moeten zijn, werden volledig overklast. Het stadion zinderde, schuddend op de grondvesten. Wederom wordt bewezen dat Feyenoord met De Kuip goud in handen heeft. Nu is het te hopen dat het karwei in Marseille wordt afgemaakt voor weer eens een Nederlandse finaleplek sinds 2002.

Feyenoord swingt naar overwinning

“Never stop dreaming” – het megadoek met Freddy (Nightmare on Elmstreet) centraal rolt over de tribunes. Niet alleen de korte zijde maar ook de vakken P en V worden bedekt. Niet veel later volgt een zee van fakkels begeleid door een orkaan van geluid. Ook in het uitvak vormt zich een zee aan vuurwerk. Hoe spectaculair ook, tegen het geweld op de thuisvakken kunnen ze niet op.

Ook de Fransen op het veld worden overlopen. Dat het na een half uur slechts 2-0 staat mag een wonder heten. En waar iedereen wacht op de 3-0, zorgt geprutst aan de andere kant plots voor twee tegendoelpunten. Volledig tegen de verhouding in, maar bovenal onnodig. Het zorgt ervoor dat de Marseille nog enigszins leeft voor de return. Want verder dan de 3-2 komt Feyenoord in de tweede helft niet, want 5-2 had ook zo maar gekund.

Het beloof in ieder geval veel voor de wedstrijd in Marseille van morgenavond. Daarnaast bewijst de Conference League gewoon een hele serieuze, boeiende Europese competitie te zijn. Eén ding is zeker. Ook in Stade Velodrome zal het een spektakel zijn, ondanks dat een tribune van de fanatieke aanhang van de Fransen is gesloten.

Feyenoord

Marseille

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %