Eens te meer blijkt het stadion heilig. Daar waar je je thuis voelt, waar je door je (o)pa aan de hand mee naar toe bent gekomen. Daar waar jij je neefje/nichtje voor het eerst mee naar toe neemt. In de hoop dat het virus hen ook te pakken krijgt. In Almelo hebben momenteel heel veel mensen een virus. De pest om precies te zijn. De pest in een nieuwe stadionnaam. Erve Asito gaat  één grote flop worden. 

Eerder deze week schreven wij al over de spontane protesten en reacties die ontstonden op de dag van bekendmaking van de nieuwe naam Erve Asito. Onderstaand stuk kregen wij echter ingezonden.

ontERVEn!

Laten we beginnen bij het begin. Project X. Een nieuwe naam voor het stadion van Heracles Almelo. Hoofdsponsor Asito is de naamgever. Met goede bedoelingen. Met een naam die moet passen bij het gevoel van Heracles; het gevoel van een familie waar je voor staat; waar je voor opkomt. Een plek waar je samenkomt.

Asito gaat met Triple Double in zee. Triple Double uit Eindhoven. Een sportmarketingbureau. Triple Double heeft tachtig werknemers. Onder wie nogal wat ‘Twentenaren’. Het bureau levert een shortlist met drie namen aan. Asito en Heracles maken samen de keuze. De keuze voor de naam is als volgt gemaakt. Met de gedachte aan een club, die bij alles voobeeld is en model staat voor 053. Oftewel de buren uit Enschede.

Twente Liverpool

Het gaat om Liverpool FC. You ‘ll never walk alone. Op Anfield Road zou Liverpool de baas te zijn. En op een erf in Twente schijnt de boer dat te zijn. Hoe bedenken ze het? En wat een geweldige inspiratiebron. Chapeau hoor!

De nieuwe stadionnaam is al een tijdje bekend. Is allang gekozen. Maar iedereen in project X houdt zich stil. Op 7 feb 2019 wordt in de TCT nog aangegeven, dat men over de naam ook in gesprek is geweest met supporters. Dat het moet passen bij de mentaliteit en de normen en waarden waar we als Heracles voor staan. Niets zal minder waar blijken te zijn. Dan volgt de onthulling. En de ontreddering, de paniek en het ongeloof.

En met welke supporters heeft men dan wel niet gesproken? Direct volgt een stroom, nee een lava, aan negatieve berichten. En grappen op social media. Grappen over: boeren, trekkers, klompen, hooivorken, kunstmest, koeien, zorgboerderijen en noem het maar op. En ook nog eens terecht. Alles komt voorbij. En waarom? Wel om het volgende: Het woord Erve!

Erve Asito

Alles juist waar we als Heracles, en als stad Almelo, niet voor staan qua mentaliteit en normen & waarden. Er is helemaal niets specifieks Almeloos of Heracles aan een erve. Helemaal niets! En dan toch die naam opgespeld krijgen vanwege de nieuwe naam van het stadion. Een unicum in de historie van een betaald voetbalclub. Daarmee vergeleken is een forklift stadion, een macpark of wat dan ook kattepis. De woede is groot. Snel wordt er een crisisberaad gehouden. Daar blijkt dat de verdere lading van het marketing concept “Erve Asito” door zal gaan. En wij vrezen het ergste voor onze clubcultuur en identiteit.

Met elk nieuw bericht in de krant en met elk nieuw laadmoment weer vrees. Met welk boerderij kenmerk worden we nu weer geassocieerd? Dit moet stoppen. Anders is onze club straks onze club niet meer. Zwaar beschadigt door ‘ twentenaren’ in dienst van een sportmarketingbureau uit Eindhoven. Door een normaal, juist zo laagdrempelige en transparante, clubleiding die het heeft laten gebeuren.

En een geweldige sponsor, met een prima band met de supporters, die in zee ging met de verkeerde partij. Dit kan niet zo.

Een nieuwe beweging komt eraan! Voor elke Heraclied en/of voor elke zwart-witte die wel kan janken. Omdat ook jij het gevoel hebt dat de identiteit van de club bij het grof vuil is gezet. En jij als Heracles supporter zwaar voor lul bent gezet! Er is daarom maar één ding mogelijk. ontERVEn! Meer info over de beweging zal volgen op de bekende social media kanalen. Hou deze in de gaten.

 

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.