Woensdag 18 september behaalde FC Volendam een nieuwe mijlpaal in de groeiende support voor de club. De supporters kunnen eindelijk weer eens uitkijken naar een uitverkocht uitvak. Vanavond zal de club gesteund worden door het maximale aantal van 300 man in de wedstrijd tegen Telstar. Helaas moet er ver teruggezocht worden naar de laatste keer dat de Wijdbroeken op steun van een vol uitvak konden rekenen.

Noord-Hollandse derby

Onder trainer Wim Jonk is het voetbal weer tot leven gekomen in Volendam. Eerder dit seizoen was er al massale steun in de uitwedstrijden tegen Helmond sport (200) en de Graafschap (291). Aankomende vrijdag staat er een derby op het programma tegen Telstar. De clubs zelf proberen al een aantal jaar de ‘Vissersderby’ te presenteren als een bijzondere wedstrijd. Als we hier al van mogen spreken, is deze derby waarschijnlijk de minst levende onder de supporters in Nederland. Wellicht dat een uitverkocht uitvak met 300 Volendammers de rivaliteit tussen de twee clubs kan doen ontvlammen. Voor supporters van FC Volendam en Telstar zou het mooi zijn om een echte derby te hebben.

Te weinig kaarten voor het uitvak!

Als het aan de aanhang van Volendam lag had Telstar extra kaarten beschikbaar mogen stellen. Van de 300 kaarten beschikbaar voor het duel zijn er 50 gereserveerd voor eigen vervoer, 50 voor de oude supportersvereniging en 200 voor de jongens van FCVD Busreizen. Dinsdag avond verkocht de supportersvereniging de laatste kaarten voor hun busreis maar de andere 250 kaarten waren al ver van tevoren uitverkocht. Nick Venema de belangrijkste persoon achter FCVD Busreizen reageerde: Al hadden ze me 600 kaarten gegeven, dan nog was het uitvak met gemak uitverkocht geweest. De wedstrijd leeft gigantisch bij de Volendammers. Een tekort aan kaarten voor het uitvak is een situatie waar ze nog niet vaak mee te maken hebben gehad. Er was een hoop op extra kaarten voor de uitsupporters maar dit mocht niet baten. Dit wekte tot frustratie aangezien FC Volendam zelf al twee keer 1400 kaarten beschikbaar stelde in het verleden voor FC Twente en NAC Breda.

Supporters van FC Volendam met pyro bij de uitwedstrijd tegen Helmond Sport

Uitverkocht uitvak in het verleden

Het laatste bezoekers vak wat volledig uitverkocht was is al een tijdje geleden. In 2015 werd het uitvak bij Jong Ajax uitverkocht. Dit is echter niet een grootse prestatie aangezien het vak maar 75 plaatsen bood en de wedstrijd op jeugdcomplex de Toekomst werd gespeeld. Een echte awayday met uitverkocht uitvak was er voor het laatste in 2013. Op 3 mei 2013 kon FC Volendam kampioen worden tegen Go Ahead Eagels. Een volledig uitverkocht uitvak moest aanzien hoe er 3-1 werd verloren. De titel werd verspeeld aan Cambuur Leeuwarden door deze nederlaag. Een pijnlijke herinnering voor de Volendammers.

Hopelijk levert de wedstrijd Telstar-FC Volendam mooie beelden op aankomende vrijdag. De Palingboeren kunnen de steun goed gebruiken aangezien er dit seizoen nog geen uitwedstrijd werd gewonnen. Misschien dat de derby tussen Telstar en FC Volendam zich in de toekomst kan ontwikkelen tot een affiche waar we naar uit kunnen kijken. In ieder geval kunnen de spelers van FC Volendam eindelijk weer eens van een uitverkocht uitvak genieten.

Tom van Pinxteren
Tom is helemaal voetbalgek en met name liefhebber van de supporterscultuur op de tribunes. Opgevoed als Ajacied maar al jaren bij FC Volendam op de tribune te vinden. Passie voor schrijven over de voetbalwereld. Oprichter Metgestrektbeen.com

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.