Keuken Kampioen DivisieVoetbal in Nederland

Supporters FC Volendam komen terug: Wim Jonk revolutie

Op vrijdag 9 augustus is de Eerste Divisie van start gegaan. Voor FC Volendam is de competitie begonnen in Helmond. De wedstrijd eindigde in een tegenvallende 1-1 uitslag. Toch was er op de tribune een positieve verandering te zien. Supporters van FC Volendam komen namelijk weer terug het stadion in. Met dank aan de Wim Jonk revolutie. 

Supporters FC Volendam

Het is alweer tien jaar geleden dat de Palingboeren in de Eredivisie speelden. Met een nieuwe staf en Wim Jonk als hoofdtrainer wil ‘het andere Oranje‘ de weg richting de Eredivisie weer gaan vinden. De wedstrijd tegen Helmond Sport had in een overwinning voor FC Volendam moeten eindigen. Het positiespel was aardig en er zaten goeie aanvallen tussen. Toch beloonden de Volendammers zichzelf niet en er werd teleurstellend gelijk gespeeld.

De afgelopen jaren konden de supporters van FC Volendam de weg naar het stadion maar moeilijk vinden. De Wim Jonk Revolutie lijkt echter nieuw leven te blazen in de supporterscultuur van Volendam.

Pyro

Ongeveer 200 supporters maakten de reis naar Helmond om hun club te steunen. Voor FC Volendam begrippen een erg hoog aantal. Vol goede moed stapten de supporters in de bus met hun gevulde koelboxen. Bij de opkomst was er een kleine pyro en de hele wedstrijd werd er gezongen. De 1-1 vlak voor tijd zorgde ervoor dat het uitvak, wat iets rustiger was geworden, weer in vlam stond.

Trainer Wim Jonk was ook zeer te spreken over meegereisde supporters. Hij vond het prachtig dat er zulke aantallen naar Helmond gekomen waren. Ook zei hij dat de steun uit het uitvak voor extra energie zorgde bij de spelers. ”Het was nog geen galavoorstelling op het veld maar aan de aanhang heeft het niet gelegen.”

Supporters van FC Volendam met pyro bij de uitwedstrijd tegen Helmond Sport

Hopelijk is de opleving van de supporters niet eenmalig geweest en zit het stadion vol bij de eerste thuiswedstrijd. De steun van de supporters is een extra stimulans voor de spelers en de staf om te presteren. Op 16 augustus komt Roda JC op bezoek in het Krasstadion. De Palingboeren kunnen dan waarschijnlijk weer op de steun van hun supporters rekenen. Wellicht kan er zowel op sportief vlak als op supportersgebied er een nieuw tijdperk beginnen bij FC Volendam. Op het warme bier in het uitvak na kunnen de Volendammers terugkijken op een geslaagde awayday.

Tom van Pinxteren
Tom is helemaal voetbalgek en met name liefhebber van de supporterscultuur op de tribunes. Opgevoed als Ajacied maar al jaren bij FC Volendam op de tribune te vinden. Passie voor schrijven over de voetbalwereld. Oprichter Metgestrektbeen.com

Reageren is niet mogelijk.

0 %