In de videotheek

Eendracht Aalst: liefde kent geen divisie

Eendracht Aalst supporters blijven hun club steunen, ook na de degradatie.
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Eendracht Aalst degradeerde afgelopen seizoen naar de Tweede Amateurs. Dat is het vierde niveau in België. De Ajuinen spelen eind jaren ’90 nog Europees tegen clubs als AS Roma. Ondanks de degradatie blijven supporters hun club steunen. 

Nu vinden wij dat de normaalste zaak van de wereld. Liefde kent geen divisie, niet voor de fanatieke, trouwe supporters in elk geval. Echter is dit een uitzonderlijke situatie. Supporters en club staan lijnrecht tegenover elkaar. De club snapt niets wat de supporters drijft. Vorig seizoen, in de wedstrijd waarin Eendracht Aalst degradeert, gooien supporters vuurwerk op het veld. Dom. Praten we ook niet goed.

Wat de omroeper vervolgens communiceert is één van de domste dingen die wij ooit in het voetbal hebben gehoord: je club steunen doe je in goede en slechte tijden. Ongelofelijk. Al deze mensen komen niet om een kampioenschap te aanschouwen. Zij komen om de Ajuinen te supporten naar lijfsbehoud.

Helaas degradeert Eendracht Aalst. Een zomer gaat voorbij. De club bestaat 100 jaar. De voorbereiding verloopt moeizaam. En dan begint het seizoen. City Pirates, spelend op het vijfde niveau, wordt met veel pijn en moeite opzij gezet. Het lijkt een heel moeizaam seizoen te worden. In de derde ronde wacht Lierse Kempenzonen, spelend op het derde niveau.

En daar wordt tegen gestunt. Kempenzonen vliegt eruit. De trots van ‘t stad is weer terug, getuige onderstaand filmpje.

Gianni De Neve zorgde voor beide doelpunten en zette nadien 'Ajoinen' in! #AalLie #crokycup #EA1919

Geplaatst door Eendracht Aalst op Zondag 11 augustus 2019

Wellicht wordt dit dan toch een mooi seizoen voor de zwart-witten. Ooit Europees tegen Levski Sofia en AS Roma. Nu tegen clubs als KVK Tienen en Londerzeel. De supporters zullen altijd blijven komen. Liefde kent immers geen divisie.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  België & NederlandGroundhopping

  Eendracht Aalst degradeert naar vierde niveau

  Derby DaysIn de actualiteit

  Streekderby: FC Dender - Eendracht Aalst

  In de actualiteit

  Eendracht Aalst 1 – 0 Voetbalbond

  In de videotheek

  De kleine baas van PSV